Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Με έμφαση στην ενέργεια το επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα στο Παρίσι

Με έμφαση στην ενέργεια το επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα στο Παρίσι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Με έμφαση στην ενέργεια το επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα στο Παρίσι

Την Τετάρτη στη γαλλική πρωτεύουσα θα βρεθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, συνοδευόμενο από 30 Έλληνες επιχειρηματίες.

Ισχυρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, των υποδομών, των μεταφορών και της άμυνας έχουν πολλές γαλλικές επιχειρήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στο forum «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται», που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα συμμετάσχουν τριάντα επιχειρηματίες από την Ελλάδα και περίπου 80 γαλλικές εταιρείες.

Τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας θα παρουσιάσουν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον ενεργειακό τομέα, ιδιαίτερο αναμένεται ότι θα είναι το ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και του του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Άλλωστε, ο κ. Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι, θα έχει διμερείς συναντήσεις με αντιπροσωπεία της RTE (εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία), αλλά και με διευθύνοντες συμβούλους και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των EDF και EDF Renewables, Total, Engie, IMERYS (από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου), AKUOENERGY, EREN, VALOREM, EIFFAGE και VINCIENERGY.

Ορισμένες γαλλικές εταιρείας έχουν ήδη παρουσία στην Ελλάδα, όπως η Total, η οποία συμμετέχει σε κοινοπραξία για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε θαλάσσια περιοχή στην Κρήτη, η Engie η οποία έχει στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ, η EDF και η  EREN.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, θα επισκεφθεί τα γραφεία και τα κέντρα διαχείρισης αποβλήτων δύο γαλλικών εταιρειών – κολοσσών, της SUEZ και της VEOLIA. Είναι αξιοσημείωτο ότι μαζί τους θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας.

Την ελληνική επιχειρηματική αποστολή θα πλαισιώνουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως της Vioxalco, της Alumil, της ΕΥΔΑΠ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Aegean, της Alpha Bank  κ.ά. Αντιστοίχως, από γαλλικής πλευράς, στο φόρουμ θα μετέχουν οι Alstom,  Vinci, Suez, Credit Agricole,  Valorem, κ.ά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να συσφιχθούν κι άλλο οι ελληνογαλλικές σχέσεις στον τομέα της άμυνας π.χ. με την αγορά των φρεγατών. Ο στόχος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είναι το φόρουμ να επαναληφθεί σύντομα στην Ελλάδα.

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text