Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μάχη με τον χρόνο δίνει η Creta Farms

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Από μία κλωστή κρέμεται πλέον το μέλλον της Creta Farms, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησής της, λόγω των οφειλών που έχει προς τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 600.000 ευρώ. Η κατάρτιση, πάντως, της συμφωνίας εξυγίανσης προκειμένου να περάσει η Creta Farms στον έλεγχο της Impala Invest και του Δημήτρη Βιντζηλαίου βρίσκεται στην τελική ευθεία και δεν αποκλείεται το κείμενο να είναι έτοιμο στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με εξώδικο του Κ. Δομαζάκη, εκ των δύο μέχρι πρότινος βασικών μετόχων της Creta Farms, προς τον Μ. Χουρδάκη, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ως CRO / monitoring trustee από την ελεγκτική εταιρεία ΕΥ στην Creta Farms, που εστάλη στις 23 Ιανουαρίου 2020 στην εταιρεία, συμβαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής: Αναλώθηκαν όλα τα αποθέματά της, αξίας περίπου 11 εκατ. ευρώ, δεν υπήρξε η προσήκουσα επιμέλεια για την είσπραξη 4,5 εκατ. ευρώ, «καταλήστευση των βιομηχανικών απορρήτων, των μεθόδων παραγωγής, των συνταγών, του πελατολογίου και κάθε εν γένει άυλου περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας από πρόσωπα άγνωστης μεν καταγωγής και ταυτότητας (πολλοί από αυτούς δεν μιλούν καν την ελληνική γλώσσα, αλλά μόνο τη βουλγαρική)». Υπενθυμίζεται ότι η Impala Invest δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία με την εταιρεία Bella Bulgaria. Συγκεκριμένα ο Κ. Δομαζάκης καταγγέλλει ότι στις 20/1/2020 άτομα βουλγαρικής καταγωγής μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ρέθυμνο και πήραν από το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης πλήρη ανάλυση όλων των συνταγών. Ο ίδιος επίσης καταγγέλλει ότι έχει εξανεμισθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ που είχαν δώσει οι τράπεζες, ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν πληρωθεί τα ΕΛ.ΤΑ. για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε εξέλιξη είναι την ίδια ώρα η εξέταση από τις εισαγγελικές αρχές των όσων συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στην Creta Farms. Αν και ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αυτό που διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας είναι εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βαθμό κακουργήματος. Η αποκάλυψη των πορισμάτων από τον έλεγχο που διενήργησε η PwC για να εξετάσει εάν ευσταθούν οι καταγγελίες του Κωνσταντίνου Δομαζάκη ότι δάνεισε την εταιρεία με το ποσό των 11,6 εκατ. ευρώ, χωρίς αυτό να του επιστραφεί ποτέ (τα πορίσματα δημοσιεύθηκαν την Κυριακή στην ενημερωτική ιστοσελίδα bankingnews.gr), εξακολουθεί να μην δίνει σαφείς απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα. Κι αυτό διότι η ίδια η PwC αναφέρει ότι «οι κινήσεις των προσωπικών λογαριασμών του κ. Κ. Δομαζάκη δεν έχουν επισκοπηθεί για την επιβεβαίωση των συναλλαγών». Με άλλα λόγια, εμφανίζονται να έχουν κατατεθεί επιταγές στην εταιρεία, όμως δεν είναι σαφές στα δύο πορίσματα εάν τα χρήματα αυτά είχαν εκταμιευθεί από λογαριασμούς του Κ. Δομαζάκη.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι από τα δύο πορίσματα προκύπτουν σοβαρότατες ενδείξεις κακοδιαχείρισης, καθώς μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι συγκεκριμένοι λογαριασμοί στους οποίους φέρεται να εισέρρευσαν χρήματα δεν εντοπίστηκαν στα ισοζύγια της Creta Farms για τα έτη 2003, 2004, 2005 και 2006. Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα της «Κ» στις 24/5/2019 είχε αναφερθεί η απουσία από τα λογιστικά βιβλία της αλλαντοβιομηχανίας  ποσού ύψους 5,68 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε δύο από τις επιταγές που ο Κ. Δομαζάκης ισχυρίζεται ότι κατέθεσε σε λογαριασμούς της εταιρείας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text