Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανθίσταται σήμερα (Τρίτη, 28/1/2020) σθεναρά απέναντι στις πτωτικές επιδράσεις του κοροναϊού

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανθίσταται σήμερα (Τρίτη, 28/1/2020) σθεναρά απέναντι στις πτωτικές επιδράσεις του κοροναϊού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνονται σήμερα οι αγορασμένοι καθώς ο ΓΔ δεν συνεχίζει την χθεσινή καθίζηση αλλά αντιστρέφεται ανοδικά έστω και με ήπιο τρόπο. Αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, ο ΓΔ κερδίζει οριακά +0,05% (στις 937 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ παρόμοια συμπεριφορά εμφανίζουν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες (DAX +0,30%, CAC +0,40%, IBEX +0,60%).

Εμείς θα αισθανόμαστε ήσυχοι όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον μέσον άξονα των 930 μονάδων του 20ημερου εύρους του μεταξύ της κορυφής Κ και του βραχυμεσοπρόθεσμου πυθμένα Ε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές


Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ δυο μετοχές, οι ΠΡΟΦ και ΓΕΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Μας εντυπωσιάζουν μόνον δύο μετοχές, οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΚΟΥΕΣ, που σημειώνουν νέα υψηλά 12μήνου φτάνοντας  σε σχεδόν υπεραγορασμένα επίπεδα. Ωστόσο, οι trend followers δεν πρέπει να πουλάνε τις ανερχόμενες μετοχές τους παρά μόνον όταν αυτές γυρίσουν καθοδικά και σπάσουν τα επίπεδα stop loss που έχουν τεθεί ή αν ο ΓΔ σπάσει τα δικά του stop.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή αντίστοιχα καθοδικές διασπάσεις αντιστάσεων ή αντίστοιχα στηρίξεων.

Η ΔΕΗ τείνει να δώσει σήμα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση βραχυχρονίου σχηματισμού παραλληλεπίπεδου και αντίθετα οι ΑΤΤ και ΜΟΗ τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις σχηματισμών κατηφορικού τριγώνου, σήματα  που θα πρέπει να ακολουθηθούν μερικώς ή καθόλου καθόσον ο ΓΔ βρίσκεται σε ανοδική τάση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text