Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Καταβυθίζεται σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, ο ΓΔ απομακρυνόμενος πλέον από το υψηλό έτους των 950 και πλησιάζοντας το χαμηλό 20 ημερών των 914 μονάδων

Καταβυθίζεται σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, ο ΓΔ απομακρυνόμενος πλέον από το υψηλό έτους των 950 και πλησιάζοντας το χαμηλό 20 ημερών των 914 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δύσκολες ώρες περνάνε σήμερα οι επενδυτές του ΧΑ με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, να χάνει -1,60% (στις 916 μονάδες) με άνοιγμα στο -0,90% (στις 922 μονάδες) και ελάχιστο στο -2,12% (στις 911 μονάδες). Ο αναμενόμενος τζίρος των 60 εκατ είναι μεν μεγαλύτερος του χθεσινού των 32 εκατ αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε να χαρακτηρισθεί σαν διανομές (ξεπουλήματα). Την ίδια άσχημη εικόνα παρουσιάζουν όλα τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια λυγίζοντας προς τα χαμηλά 20 ημερών ή και λίγο χαμηλότερα.

Αιτία παραμένει η συνεχόμενη εξάπλωση του κοροναϊού που θα επιδράσει αρνητικά στην κινεζική οικονομία (πτώση παραγωγής αλλά και εισαγωγών από Δυτικές χώρες) και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια οικονομία. Οι από ημερών πτωτικές τάσεις μπορεί ενδεχομένως να οφείλονται και στην ανάγκη διόρθωσης της πολύ μεγάλης ανόδου (+50% στο ΧΑ) των χρηματιστηρίων κατά το 2019.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά σήμερα τον ΕΚΜΟ30 και να απειλεί και το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 914 μονάδων όπου εμείς έχουμε τοποθετήσει το πρώτο stop loss μας.



Στρατηγική για το κλείσιμο


Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το άνοιγμά του των 922 μονάδων, το ΤΧ ακολουθώντας το σήμα του προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 130), το ΤΧ θα πουλήσει το 15% των θέσεών του από όλες τις μετοχές του. Αν τυχόν ο ΓΔ κλείσει και κάτω του ΧΚ20 των 914 μονάδων, το ΤΧ θα πουλήσει το 25% των θέσεών του.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή θετικά και είναι οι ΟΛΥΜΠ, ΕΕΕ, ΚΡΙ και ΒΙΟΣκ, που γι αυτό το λόγο αξίζουν τα εύσημα για την ανθεκτικότητά τους.

Θετική εντύπωση για τον ίδιο λόγο μας κάνουν οι μετοχές που χάνουν λιγότερο του -1% όπως οι , ΑΒΑΞ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤC, ΣΑΡ και ΟΤΕ.

Αντίθετα, εμάς τους μεσοπρόθεσμους επενδυτές μας δυσαρεστούν οι μετοχές που σήμερα σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% όπως οι, ΜΙΓ, ΙΝΤΚΑ, ΠΕΙΡ, ΟΤΟΕΛ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΕΝΕΡ, ΟΛΠ , ΕΤΕ και ΒΙΟ. Οι μισές από αυτές ίσως να δικαιολογούνται λόγω του πολύ μεγάλου ράλι, άνω του +15% ή +20%,  που σημείωσαν κατά το τελευταίο δίμηνο  όπως οι, ΜΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΦΡΙΓΟ και ΣΕΝΕΡ.

Ακόμα περισσότερο μας δυσαρεστούν οι λίγες  μετοχές που διανέμονται (πτώση με μεγάλους όγκους) όπως οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΜΙΓ, ΜΥΤΙΛ και ΑΔΜΗΕ. (Ο μεγάλος σημερινός όγκος στη ΠΡΟΦ οφείλεται σε διασταυρώσεις πακέτων με μικρό discount).

Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η σημερινή μεγάλη πτώση του Δείκτη Τραπεζών -3,10% σχεδόν διπλάσια του ΓΔ λόγω του από 12ετίας μεγάλου συντελεστή μεταβλητότητας beta των τραπεζών.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text