Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εγκρίθηκε η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Με 175 ψήφους «πέρασε» από τη Βουλή το πρωτόκολλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ.

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια το πρωτόκολλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 288 βουλευτές. «Υπέρ» τάχθηκαν 175 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 80 βουλευτές, «κατά» ψήφισαν 33 βουλευτές. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής. Παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Οι βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν, Ιλχάν Αχμέτ, Γιώργος Βαγιωνάς, Μαριέττα Γιαννάκου, Σταύρος Αραχωβίτης, Κωνσταντίνος Ζουράρις, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Σπύρος Λάππας, απέστειλαν στο προεδρείο επιστολή πρόθεσης ψήφου η οποία όμως δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα.

Λίγο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει από τονΑλέξη Τσίπρα να αλλάξει στάση και να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας.

«Εμείς χτίζουμε πάνω στις δικές σας πολιτικές επιλογές τις οποίες έρχεστε τώρα και αναιρείτε. Παραμένετε όντως απρόβλεπτος και αναξιόπιστος. Άλλοτε ξεκινούσατε για πορεία προς αμερικανική πρεσβεία και φεύγατε στο Σύνταγμα. Έτσι και τώρα αρνείστε τη συμφωνία.

Το πεπρωμένο της κωλοτούμπας φυγείν αδύνατον. Θα σας καλέσω να φανείτε και πάλι απρόβλεπτος. Παρότι θα ψηφίσετε παρόν - ψηφίστε τουλάχιστον όχι, τι είναι αυτά τα μεσοβέζικα - αλλάξτε την απόφασή σας και ψηφίστε μαζί μας. Για την Ελλάδα θα είναι κέρδος», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text