Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Amazon: "Συνέτριψε" θετικά τις ίδιες της τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για το δ' τρίμηνο

Amazon: "Συνέτριψε" θετικά τις ίδιες της τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για το δ' τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Amazon διέψευσε ακόμη και τις δικές της απαισιόδοξες προβλέψεις και επέστρεψε στην αύξηση των κερδών στο δ' τρίμηνο, που περιελάμβανε και την περίοδο των εορτών, με κέρδη άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οδηγώντας τη μετοχή της να πλησιάζει εκ νέου σε επίπεδα εταιρικής κεφαλαιποίησης ενός τρισ. δολ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και cloud computing κατέγραψε το δ' τρίμηνο του 2019 κέρδη 3,3 δισ. δολ., ή 6,47 δολ. ανά μετοχή, επί πωλήσεων 87,4 δισ. δολ., σε σχέση με 6,04 δολ. ανά μετοχή επί πωλήσεων 72,38 δισ. την ίδια περίοδο πέρσι.

Σύμφωνα με την FactSet, οι αναλυτές εκτιμούσαν κατά μέσον όρο ότι η εταιρεία θα ανακοίνωνε κέρδη της τάξης των 4,04 δολ. ανά μετοχή επί πωλήσεων 86,03 δισ. δολ., εκτιμήσεις που όμως είχαν περικοπεί αρκετά μετά την τελευταία πρόβλεψη της ίδιας της Amazon για την περίοδο των εορτών.

Η Amazon ξεπέρασε ξεκάθαρα τις προβλέψεις για τις γιορτές και επέστρεψε στην αύξηση κερδών, μετά από ένα γ΄ τρίμηνο που τα είδε να κινούνται πτωτικά.

Μετά την επιβράδυνση των δαπανών της το 2018, που έδωσε κέρδη - ρεκόρ, η Amazon συνέχισε το 2019 τις δαπάνες μεγάλης κλίμακας προκειμένου να ικανοποιήσει τους συνδρομήτες (πελάτες του Prime) σε χρόνους και ποιότητα υπηρεσιών.

μετά την εξαγορά της Whole Foods Market Inc. και άλλων προσπαθειών, η εταιρεία κέρδισε ετήσιο ρεκόρ κέρδους πάνω από 10 δισ. Δολάρια. Ωστόσο, το 2019, η εταιρεία συνέχισε τις δαπάνες για να μειώσει κατά το ήμισυ τους χρόνους παράδοσης στα μέλη της Prime και να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό της, το οποίο είχε βλάψει τα κέρδη.

"Η συνδρομή στο Prime συνεχίζει να βελτιώνεται για τους πελάτες κάθε χρόνο. Και οι πελάτες ανταποκρίνονται - όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενεγράφησαν στην υπηρεσία Prime αυτή την τρίμηνο από ποτέ και τώρα έχουμε πάνω από 150 εκατομμύρια πληρωμένα Prime μέλη σε όλο τον κόσμο ", δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Amazon, Jeff Bezos, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. "Έχουμε κάνει πιο γρήγορη την παράδοση - ο αριθμός των παραγγελιών που παραδόθηκαν σε πελάτες στις ΗΠΑ με δωρεάν παράδοση μιας ημέρας ή και την ίδια ημέρα παραγγελίας από την Prime υπερδιπλασιάστηκε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι".

Η μετοχή της Amazon, που στην συνεδρίαση της Wall Street κέρδισε 0,7%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σημείωνε άνοδο 10%.

Η Amazon ανέφερε τέλος ότι ο τομέας του cloud computing του Amazon Web Services σημείωσε κέρδη, 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 67% του συνόλου, επί εσόδων 9,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text