Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Η Apple ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphones

Η Apple ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς smartphones

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Για πρώτη φορά έπειτα από μία διετία, η  Apple κατάφερε να κλέψει τα σκήπτρα από τη Samsung και να βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς έξυπνων κινητών, με πωλήσεις 72,9 εκατ. iPhones στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Counterpoint Research, υπερβαίνοντας τις 70 εκατ. συσκευές Galaxy που πωλήθηκαν από τη Samsung. Με βάση τα στοιχεία, η Apple κατέχει το 18% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, έναντι 17% για τη Samsung.

Aκολουθεί η Huawei με 56 εκατ. συσκευές και μερίδιο 14%, η επίσης κινεζική Xiaomi με 32,7 εκατ. και μερίδιο 8%, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Vivo, με 31,5 εκατ. και επίσης μερίδιο 8%.

Από την πλευρά της, τα στοιχεία της Strategy Analytics επιβεβαιώνουν ότι η Apple είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά smartphones, με 70,7 εκατ. συσκευές, έναντι 68,8 εκατ. της Samsung κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019. Ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις της Canalys χάρη στην έντονη απήχηση που είχε το νέο iPhone 11 στους καταναλωτές.

Στο σύνολο όμως του 2019 η κινεζική Huawei κατάφερε να κατάφερε να υποσκελίσει την Apple, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά τη Samsung και παρά τα προβλήματα λόγω του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου και του αποκλεισμού της από τις ΗΠΑ. Η Huawei κατέχει το 39% της κινεζικής αγοράς, έναντι μόλις 11,8% της Apple.

Στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου, πωλήθηκαν συνολικά 408 εκατ. έξυπνες συσκευές, από 394,5 εκατ. στο τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Παρά την πτώση 1% της παγκόσμιας αγοράς smartphone στο σύνολο του 2019 και για δεύτερη διαδοχική χρονιά, οι ειδικοί ποντάρουν στη τεχνολογία 5G για ανάκαμψη το 2020.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text