Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτ, 3/2/2020, η απότομη διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα, Δευτ, 3/2/2020, η απότομη διόρθωση της αγοράς με τον ΓΔ να προσεγγίζει τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Με προσοχή παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και μερικών κύριων ξένων (DAX, CAC, NASDAQ, FXI Κίνας), στο τρόπο και στην ένταση με την οποία διορθώνουν τις τιμές. Ο ΓΔ άνοιξε το πρωί στις 10.35 με  χάσμα -0,50%, στις 12.00 έφτασε στο ενδοημερήσιο χαμηλό του -1,50% και τώρα (4.10 μμ) βρίσκεται στο -1%  πλησιάζοντας παρά μια μονάδα το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων. Ο σημερινός τζίρος είναι μειωμένος σε σχέση με της Παρασκευής (60 αναμενόμενα εκατ έναντι 88 της Παρασκευής) ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσπαθούν μάταια να αντιδράσουν (DAX +0,20%) μετά την μεγάλη πτώση, περίπου -5% κατά μέσον όρο,  της περασμένης εβδομάδας..

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή βρίσκεται 50 μονάδες ή -4,80% από το υψηλό κλείσιμο έτους 2020 της προηγούμενης Δευτέρας και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί αυτή η μέτρια προς το παρόν διόρθωση.

Εμείς περιμένουμε την πρώτη ανοδική ημερήσια αντίδραση για να εκτιμήσουμε την ποσοστιαία άνοδο του ΓΔ και τους όγκους που θα την συνοδέψουν και στην συνέχεια σε ποιο επίπεδο θα γίνει το πρώτο throwback και με τι ένταση και αν θα σημειωθεί νέο χαμηλό κάτω των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το ΤΧ μετά της περιορισμένης κλίμακας πωλήσεις της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής, σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Θα περιμένουμε, όπως είπαμε, την εξέλιξη της αναμενόμενης ανοδικής αντίδρασης του ΓΔ.

Μετοχές

Καθαρά καθοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 4/5 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/5 θετικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΕΥΡΩΒ, ΒΙΟ και ΠΡΟΦ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να ενισχύεται περισσότερο του +1,50%.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων – χαμηλών τριμήνου δεν έχουμε σήμερα σε καμία μετοχή, αλλά τείνει αυτό να συμβεί στις ΙΝΛΟΤ, ΟΛΠ, ΕΤΕ και ΠΛΑΘ.

Νέα υψηλά τριμήνου δεν σημειώνει σήμερα καμία μετοχή ενώ τρεις σημαντικές μετοχές, οι ενεργειακές, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ και ΜΥΤΙΛ, σημειώνουν νέα χαμηλά τριμήνου. Η σχέση 0 προς 3 είναι χαρακτηριστικό καθοδικής τάσης της γενικής αγοράς.

Επίσης, ο σημαντικός κλαδικός δείκτης ΔΤΡ (τραπεζικός), τείνει να διασπάσει καθοδικά το χαμηλό τριμήνου, που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη.

Από την άλλη μεριά, αρχίζουν να εμφανίζονται,  αμυδρά προς το παρόν, υπερπωλημένες μετοχές. Ήδη, με τρέχουσες τιμές, οι ΕΥΡΩΒ και ΒΙΟ απέχουν -13% από το υψηλό τριμήνου, οι ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΑΤΤ, ΕΛΠΕ και ΜΟΗ απέχουν -12% και ο ΜΥΤΙΛ -11%. Αν συνεχιστεί αυτή τάση για άλλο τόσο, δηλαδή διορθώσεις χειρότερες του -20% από το υψηλό Ιανουαρίου, θα αρχίσουν να αναφαίνονται αγοραστικές ευκαιρίες.

Θα επιστρέψουμε αύριο την ίδιαν ώρα. Προς το παρόν πσέχουμε την μάχη του ΓΔ στις 900 μονάδες και βέβαια τους αναφερθέντες 4 ξένους δείκτες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text