Αρχική | Διάφορα | Μικρομέτοχος-Επιλογές | (Nο.22) 04/02– Χ.Α& Mαrkets: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές

(Nο.22) 04/02– Χ.Α& Mαrkets: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
(Nο.22) 04/02– Χ.Α& Mαrkets: Πολλά ενδιαφέροντα(;), απαντήσεις, σχόλια και αναφορές

ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν, ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

META από 6 σερί μείον λογικά η αγορά θα πρέπει να αντιδράσει. ‘Εχοντας ήδη δημιουργήσει μία σημαντική ρευστότητα, θα πρέπει να είμαστε αρκετά φειδωλοί στις επόμενες κινήσεις μας για λόγους δεν που χρειάζονται να σας αναλύσουμε. Όλοι τους γνωρίζουν.

Αρχικά, οι βραχυπρόθεσμα κινούμενοι θα πρέπει να αποφεύγουν μετοχές που στις δύσκολες συνεδριάσεις ρίχνουν απότομα τις συναλλαγές τους, με τους διαχειριστές τους να εξαφανίζονται από την ΠΡΟΣΦΟΡΑ και που στη καλύτερη των περιπτώσεων βγαίνουν αγοραστές στο -10% και με ελάχιστα τεμάχια.

Να αποφεύγονται οπωσδήποτε τέτοιου είδους μετοχές, εκτός και αν πρόκειται περί μετοχών που σνομπάρονται αδίκως από την Αγορά και οι οποίες νομοτελειακά κάποια στιγμή θα ανταμείψουν πλουσιοπάροχα τους συνειδητοποιημένους & μεσομακροπρόθεσμα ενεργώντας επενδυτές.

ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ημέρες ανεβαίνει η εκτίμηση μας σε μερικές μετοχές και πέφτει αρκετά έως κατακόρυφα σε πολλές, σε πάρα πολλές. Εκεί φαίνεται και η ποιότητα του χαρακτήρα των διαχειριστών της κάθε μετοχής, ποία είναι η δυναμική της κάθε εταιρείας και πάνω από όλα ο βαθμός της αξιοπιστίας τους. Οι πραγματικοί γνώστες της αγοράς πολύ εύκολα τις εντοπίζουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ για τους αναγνώστες μας, ότι ο μ/μ δεν έχει δικό του ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ καθότι είναι 100% υπέρ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ των ποτών να αλλάξει αυτή την τακτική, προσέγγιση και πεποίθηση. Ούτε και πρόκειται να ανοίξουμε συζήτηση με το απέναντι στρατόπεδο. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει άλλωστε το ταμπλό, τα γραπτά κ.λπ κ.λπ.

Σεβόμενος όμως την επιθυμία πολλών χιλιάδων αναγνωστών του – που είτε την ακολουθούν είτε την λαμβάνουν υπόψη τους – καθημερινά… αναμεταδίδει τεχνικές αναφορές και εκτιμήσεις από πηγές που έχουν αποδειχθεί απόλυτα αξιόπιστες και φυσικά μέχρι αποδείξεως του εναντίον..

Προσωπικά, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή, για το τι μας λένε οι χάρακες.

!STOP LOSS: Όποιοι το συνιστούν, ξέρουν τι λένε… Η σωστή χρήση του σώζει κέρδη και μερικές φορές κι ολόκληρα χαρτοφυλάκια. Μαζί πάντα με την ανυπαρξία μόχλευσης, το πλέον απαραίτητο πολεμοφόδιο για την μακροημέρευση του επενδυτή.

!ΤΑΜΠΛΟ: Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι σήμερα θα ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους σε αυτό. Πολλές οι μετοχές που έχουν διορθώσει σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά τους και προσφέρονται για κάτι τέτοιο. Καλό βόλι στους traders και καλά κέρδη, να πάρουν πάλι τα πάνω τους. Το να ξεχωρίσουμε μερικές, θα ήταν άκρως… ρατσιστικό.

!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ… Τις σπάνε σε holding και «καλή» τράπεζα κ.λπ κ.λπ. Δεν παίζονται οι άνθρωποι.

!ΑΣΚΟ@2,8200 και +0,71%: Τα μεγέθη της είναι εξαιρετικά και η αποτίμηση ελκυστικότατη. Η εταιρεία πηγαίνει πολύ καλά στην Κύπρο, η οποία είναι όμως μικρή αγορά, ενώ ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της και στην αγορά της Ρουμανίας, με τα πρώτα μηνύματα να είναι θετικά. Στην περίπτωσή της η διοίκηση έχει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό ιστορικό εξέλιξης μεγεθών, τα οποία συνδυάστηκαν με την διανομή μετρητών και με την δημιουργία ενός καθαρού ταμείου €1/μετ.(!!!)

**

!ΜΕΝΤΙ@2,7600 και -0,72%: Η νέα αδυναμία μας – κυρίως από θαυμασμό για το πως μπόρεσε και ξεπέρασε τέτοιας έκτασης απίστευτες δυσκολίες και αναποδιές. Την βλέπουμε προσεχώς σε άλλα εδάφη… ΜΟΝΟΝ ΑΓΟΡΕΣ ΕΔΩ.

***

!ΣΠΙ/CPI@0,4640 και +10,5% – Απάντηση: Ιδια κεφάλαια 2,86 εκατ.ευρώ, δανεισμός 2,5 εκατ., ταμείο 0,21 εκατ., πωλήσεις 16,15 εκατ., οριακές ζημίες 16 χιλ., της χρήσης που έληξε στις 30/6/2019, ebitda 0,41 εκατ. και αμοιβές διοίκησης 320 χιλ. ευρώ. Αποτιμάται σε 4,6 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Από τα λ.χ άλφα, βήτα, γάμα, δέλτα επίπεδα τιμών οι αποδόσεις που βλέπουμε να χαρίζει μία μετοχή σε μικρό χρονικό διάστημα είναι της τάξης των 100%, 80%, 60%, 50%!! Μιλάμε για απίστευτες αποδόσεις, πραγματικά φανταστικές που δεν μπορεί να τις εξηγήσει κανείς λογικός νους.

Δεν αλλάζουν τόσον… δραματικά τα χρηματοοικονομικά δεδομένα βραχυπρόθεσμα, που να δικαιολογούν τέτοιες εκτοξεύσεις στις τιμές σε χρόνο dt. Δεν είπαμε, δεν γράψαμε ότι δεν μπορεί να δώσει αυτά τα νούμερα, αλλά όχι βρε αδερφέ σε διάστημα ολίγων εβδομάδων ή μερικών μηνών. Κάπου έχει χαθεί το μέτρον. Αλλά έτσι είναι οι αγορές…

Και καλά, ας πούμε ότι είναι αγγελικά φτιαγμένα όλα αυτά… Αλλά, τι θα γίνει αν αλλάξουν τα κόζα; Πάλι θα κλαίμε; Χρειάζεται πάνω από όλα σοβαρότης και όχι… παλαβομάρες.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η ΑΛΦΑ σε κ/φση την ΕΥΡΩΒ, από κοντά και η ΕΤΕ… Βέβαια, η ΕΥΡΩΒ χωρίς… GRIVALIA θα ήταν στην 3η θέση και σε απόσταση από τις άλλες.

OI 2 ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΕΣ: Autohellas & Quest Holdings.

ΕΕΕ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ οι 3 σωματοφύλακες του Σώματος, με την βασίλισσα του Jumbo να λάμπει σαν αληθινό διαμάντι.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από τα 1,9400 και σε χρόνο dft τον έστειλαν στα 1,6700 σήμερα, στο ξεκίνημα. Κάποιοι είδαν φως και μπήκαν και καλά έκαναν. Στο +1,64% και στα 1,7380 ευρώ, έχει πλέον πολλούς εγκλωβισμένους μέχρι τα 1,85000 τουλάχιστον…

ΛΑΜΔΑ: Με μόλις 4 θετικά ΣΥΝ στα τελευταία (23!) υποχωρεί από τα 8,8000 της 7ης Ιαν.2020 στα νυν 7,9300 ευρώ. Μείον 2% σήμερα με τζίρο 1,9 εκατ. περίπου.

ΕΤΕ: Από το -2,4% στα 2,8150 ευρώ στο +1,2% τελικά στα 2,9180 ευρώ με την αξία των συναλλαγών της κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Το ένα τρίτο του τζίρου έγινε σε πρασινογάλαζα νερά…

ΕΥΡΩΒ: Με 2-8 και από τα 0,9240 ανώμαλη προσγείωση στα 0,8080 (-3% χθες με τζίρο 6 εκατ.)

ΜΟΗ: Συνέχεια στο καθοδικό trend , με 5 στα 5 και από τα 20,4000 στα 18,6500 ευρώ. Πτώση 4% την Παρασκευή και -2,86% χθες.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Οι αναγνώστες μας ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει όταν επιμένουμε σε κάτι… Στο +5,6% στα 2,2700 και με συναλλαγές 20,4 χιλ. τμχ. Κάποιοι αγόρασαν χθες μέχρι και στο -3,7% στα 2,0800 ευρώ. Φυσικά, αιτία δεν είναι η μαρίνα Καλαμάτας ή η μαρίνα Ιτέας ή και οι δύο μαζί. Με τζίρο μπακάλικου συνοικιακού… ‘Αλλος είναι ο λόγος.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ(Ι): Και ο μάγκας που έκανε τα κολπάκια του, στη φωλίτσα του. Του πήραν και μπόλικα κομμάτια. Τα οποία και δεν θα τα ξαναδεί.

ΤΑΜΠΛΟ – ΜΙΚΡΑ και ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ: Ξύλο και των γονέων στην ΓΕΒΚΑ με προσφορές μάλιστα 106 χιλ. τμχ, πολύ καλή η παρουσία της ΝΤΟΠΛ που δεν το βάζει κάτω, αγοραστές στο -8% και -9,50% στην ΜΑΣΟΠ και ένας μόνον πωλητής με 600 τμχ στο +9%.

ΑΒΕ: Πέμπτο σερί μείον και με συνοπτικές διαδικασίες από τα 0,3800 ευρώ βρέθηκε στα 0,2400 ευρώ. Πολύ ακριβή σε κ/φση και τι να σου κάνουν τα Business Plan… Bέβαια εδώ όποια ώρα θέλουν στην γυρίζουν στο +10%, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

ΠANTA ΕΠΙΚΑΙΡΟ: Κακόμαθαν μερικοί που ήθελαν και θέλουν τα μικρά χαρτιά να χαρίζουν σε χρόνο dt σημαντικά έως απίστευτα κέρδη. Καλόν είναι να προσγειωθούν. Η αγορά δεν χαρίζει χρήματα, ούτε είναι δυνατόν κάποιος να κάθεται στην… καφετέρια και να περιμένει να του βάζουν και τα λεφτά στη τσέπη. Και αν ενίοτε συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι θα διαρκεί στον αιώνα τον άπαντα.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text