Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα, Τετ, 5/2/2020, να ανακτήσει έστω και τις μισές ζημιές της πρόσφατης απότομης διόρθωσης

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα, Τετ, 5/2/2020, να ανακτήσει έστω και τις μισές ζημιές της πρόσφατης απότομης διόρθωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Στενά παρακολουθούμε και την σημερινή συνεδρίαση όπου ο ΓΔ προσπαθεί να φτάσει στο διαγραμματικά κρίσιμο επίπεδο των 925 μονάδων που αποτελεί την μέση τιμή του 20ήμερου εύρους του. Ναι μεν, ο ΓΔ διέσπασε σήμερα ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 919 μονάδων και πριν 2 ώρες είχε ξεπεράσει το επίμαχο επίπεδο των 925 μονάδων, αυτή τη στιγμή όμως, 4.15 μμ, έχει υποχωρήσει στις 921 μονάδες (+0,55% από το χθεσινό κλείσιμο) και με μετριότατο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), δείχνοντας αδυναμία συγκρινόμενος με τους κύριους ξένους δείκτες που έχουν ανακτήσει πολύ πάνω από τις μισές ζημιές του …κοροναϊού και μάλιστα ο ζωηρός Nasdaq έκλεισε χθες σε νέα ιστορικά υψηλά.

 

 

Για να επανέλθει σε εμάς η αισιοδοξία και η προσδοκία για τις 1000 μονάδες, απαιτούμε από τον ΓΔ να πραγματοποιήσει οπωσδήποτε 50% ανοδικό retracement της αναφερθείσας πρόσφατης διόρθωσης ΤΡ (κοίτα γράφημα) κλείνοντας πάνω από τις 925 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 30% με μετρητά και 70% με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή σαφώς ανοδικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 3 δευτερεύουσες μετοχές, οι ΟΛΥΜΠ, ΜΙΓ και ΜΛΣ, πετυχαίνουν ανόδους από +3% έως +4% σε σύγκριση με καμία που να χάνει περισσότερο του -2%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας ενθουσιάζει σήμερα.

 

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών / πωλήσεων με ανοδική / καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης / στήριξης .

 

Πλησιάζουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΟΛΥΜΠ και ΦΡΛΚ.

 

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα η τυπική μετοχή «αξίας» ΕΕΕ και η τυπική μετοχή «ανάπτυξης» ΤΕΝΕΡΓ. Νέα χαμηλά καμία μετοχή δεν σημειώνει.

 

Δείκτης Τραπεζών. Δείχνει αδύναμη εικόνα κινούμενος στο κάτω 15% του οριζόντιου πεντάμηνου εύρους των 820-920 μονάδων.

 

ΟΛΠ : το ίδιο εμφανίζει και ο ΟΛΠ, γεγονός άξιον απορίας καθώς η εταιρία είναι σταθερά αναπτυσσόμενη με συνεχώς βελτιούμενες υποδομές και μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

 

Πολλές μετοχές όπως οι , ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΒΙΟ, ΣΑΡ και ΑΛΦΑ, εμφανίζουν δυσμενή ημερήσια κηροπήγια τύπου «διάττοντα» που σημαίνει ότι η ελληνική αγορά δυσκολεύεται προς το παρόν να ακολουθήσει τους αντεπιτιθέμενους ανοδικά ξένους δείκτες.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text