Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας το α΄ τρίμηνο, προεξοφλεί ο Fitch

Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας το α΄ τρίμηνο, προεξοφλεί ο Fitch

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας το α΄ τρίμηνο, προεξοφλεί ο Fitch

Επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να προκαλέσει το τρέχον τρίμηνο η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, προειδοποίησε σε σημείωμά του ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση της Κίνας ανακοινώσει πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε άλλους στόχους της οικονομικής πολιτικής της, σύμφωνα με τον οίκο. Ο Φιτς επισημαίνει πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνουν οριστικές προβλέψεις για το ΑΕΠ της Κίνας και απλώς παρουσιάζει κάποια σενάρια ενδεικτικά. Εξηγεί πως συνεχίζει να υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα για την επίπτωση της επιδημίας στην κινεζική οικονομία.

Κατά τον ίδιο οίκο, εάν το σοκ για τον τομέα των υπηρεσιών και της βιομηχανίας της Κίνας είναι παρόμοιο με εκείνο της πανδημίας του κοροναϊού που προκαλούσε το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ) το 2002-2003, ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας το 1ο τρίμηνο του 2020 θα μπορούσε να μειωθεί σε περίπου 4% σε ετήσια βάση, από περίπου 6% το 4ο τρίμηνο του 2019.  Κατά τον Φιτς, η κινεζική κυβέρνηση θα ανακοινώσει πακέτο τόνωσης της οικονομίας μόνο αν οι συνέπειες της επιδημίας του 2019-nCoV είναι σοβαρότερες από εκείνες της πανδημίας του ΣΟΑΣ το 2003. Αν η επιδημία δεν ελεγχθεί παρά το 2ο τρίμηνο, η ανάπτυξη ενδέχεται να μειωθεί πιο απότομα και να περιοριστεί στο 3% του ΑΕΠ το 1ο, σύμφωνα με τον ίδιο οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text