Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | EBay: Πρόγραμμα για την ενίσχυση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

EBay: Πρόγραμμα για την ενίσχυση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου επιδιώκει να επιβεβαιώσει η eBay μέσω της εφαρμογής του προγράμματος Export Revival στόχος του οποίου η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσον αφορά την εξωστρέφεια τους, αξιοποιώντας τη γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών.

Η Αθήνα αποτελεί την 15η πόλη παγκοσμίως που υλοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν 70 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης ο Ilya Kretov, γενικός διευθυντής της eBay με περιοχή ευθύνης τη Ρωσία και τις αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη - πρωτεύουσα που συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Export Revival, στόχος του οποίου είναι η προσέλκυση των ελληνικών επιχειρήσεων, η ενίσχυση της διαδικτυακής τους πρόσβασης για ένα νέο ξεκίνημα σε διεθνείς επιτυχημένες πωλήσεις.

Το ενδιαφέρον της eBay για την Ελλάδα δεν είναι τυχαίο, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Kretov, «η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά προϊόντα και ισχυρή εξαγωγική δυναμική, η οποία έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου: περίπου 12.000 πωλητές από την Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στην πλατφόρμα eBay, πολλοί από τους οποίους, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενισχύουν και αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω διεθνών πωλήσεων αξιοποιώντας την πλατφόρμα της eBay. Μόλις για το 2019 πούλησαν και εξήγαγαν σχεδόν 1 εκατομμύριο προϊόντα». Σύμφωνα με τον κ. Kretov, οι αριθμοί αυτοί παρουσιάζουν διαρκώς άνοδο, όπως επίσης υπάρχουν και σημαντικές ευκαιρίες δεδομένου ότι στο eBay υπάρχουν περίπου 183 εκατ. αγοραστές, ενώ ανέφερε ότι οι Έλληνες πωλητές έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιήσει πωλήσεις σε 200 χώρες!

Η υλοποίηση του προγράμματος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και του ΕΕΑ - Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και υλοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο οποίος επαίνεσε ανοιχτά την πρωτοβουλία και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας κάθε ψηφιακό εργαλείο, μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες τους σε όλο τον κόσμο μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Οι 70 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα λαμβάνουν εκπαίδευση από συνεργάτες της eBay στην Ελλάδα - την Κραταιόν Συμβουλευτική και Vivid Vibes. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν τα εργαλεία του e-commerce και η πλατφόρμα της eBay. Το καινοτόμο πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί ήδη με απόλυτη επιτυχία σε 15 πόλεις, σε χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιρλανδία, το Ισραήλ, η Ρωσία και η Βουλγαρία και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελώντας την αφετηρία για την επιτυχία τους στις διεθνείς πωλήσεις.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text