Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετά από μετριώτατη διήμερη ανοδική αντίδραση, ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020) υποκύπτει σε ασθενή διόρθωση

Μετά από μετριώτατη διήμερη ανοδική αντίδραση, ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020) υποκύπτει σε ασθενή διόρθωση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αδυναμία δείχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών αν συγκριθεί με τα διεθνή. Ο ΓΔ μετά από διήμερη ανοδική αντίδραση ύψους +1,80%, αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) διορθώνει ήπια -0,22% (στις 918 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αρκετά μεγάλο μαύρο ημερήσιο κηροπήγιο (αφού το άνοιγμα έγινε στο +0,50%) ενώ οι ξένοι δείκτες τα πάνε μια χαρά, οι ευρωπαϊκοί πλησιάζουν τα υψηλά Ιανουαρίου και οι αμερικανικοί σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά.

Αιτία της ατονίας του ΧΑ πρέπει να είναι η χθεσινή αναφορά της Goldman Jacks για την ακόμα δύσκολη θέση που βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες διατηρώντας περίπου 40% κόκκινα δάνεια επί του συνόλου των χορηγήσεών τους το οποίο ποσοστό θα πρέπει να γίνει μονοψήφιο μέσα σε τρία χρόνια, γεγονός αβέβαιο και επικίνδυνο διότι αν δεν μπορέσουν να συλλέξουν αλλά διαγράψουν οι ελληνικές τράπεζες από το ενεργητικό τους ένα μέρος από τα κόκκινα δάνεια, τότε θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποιήσεις προφανώς σε τιμές χαμηλότερες από τις τρέχουσες .

Το γράφημα χαρακτηρίζεται από εμφανή αδυναμία με τον ΓΔ να μην μπορεί να ανακτήσει ούτε το μισό της «κορονοϊκής» διόρθωσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Αύριο και πάλι πιθανόν να μην κάνει πράξεις αφού για αγορές απαιτεί μεγάλη άνοδο άνω του +1,50% στον ΓΔ (ώστε να λάβει σήμα από τον «προεξοφλητικό στροφέα») και για πωλήσεις απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη πτώση -1,80% στον ίδιον δείκτη (ώστε να λάβει σήμα από τον πωλητικό στροφέα – αγκιστρι).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/10 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά τα 6/10 ενώ μόνον μια μετοχή εμφανίζει μεγάλη μεταβλητότητα, η ΠΕΙΡ με απώλειες -3,23%.

Καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα από άποψης μεταβλητότητας (μόνον η ΠΕΙΡ με μεγάλη αρνητική μεταβλητότητα) και καμία από άποψης μεγάλων όγκων.

Ούτε κάποια μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου ή, αντίστροφα, σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στήριξης – χαμηλού τριμήνου.

Και μόνον ο ΦΡΛΚ βρίσκεται σε θέση βολής να διασπάσει ανοδικά τέτοια έγκυρη αντίσταση και να δώσει μεσομακροπρόθεσμο σήμα αγορών.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν οι ίδιες μετοχές όπως χθες, οι ΕΕΕ και ΤΕΝΕΡΓ.

Τέλος, ο ΔΤΡ βρίσκεται σε δύσμενή θέση, σε απόσταση μόνον 1% πάνω από το έγκυρο επίπεδο στήριξης των 820 μονάδων.

Γενικά όμως, η κατάσταση στο ΧΑ δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αλλά είναι άξιον απορίας γιατί ο ΓΔ δεν κινείται προς τα υψηλά Ιανουαρίου όπως οι άλλοι διεθνείς δείκτες. Ίσως, να φταίει το θέμα των τραπεζών.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου (εδώ)

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text