Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ξένους δείκτες σε νέα υψηλά εποχής, αλλά αντίθετα γυρίζει σήμερα (Παρ, 7/2/2020) καθοδικός προς τα χαμηλά μήνα των 900 μονάδων

Ο ΓΔ δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ξένους δείκτες σε νέα υψηλά εποχής, αλλά αντίθετα γυρίζει σήμερα (Παρ, 7/2/2020) καθοδικός προς τα χαμηλά μήνα των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν είναι ευχάριστη για τους longs η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,90% (στις 913 μονάδες, στις 4.20 μμ) και μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), πισωγυρίζει καθοδικά προς το χαμηλό 2020 των 903 μονάδων το οποίο αν σπάσει καθοδικά, θα έχουμε ένα περαιτέρω σήμα μεσοπρόθεσμων πωλήσεων.

Στο γράφημα φαίνεται η αδυναμία του ΓΔ ο οποίος σχηματίζει δεύτερη κατερχόμενη κορυφή και το κυριότερο, τείνει να χάσει τις 912 μονάδες που αποτελούν το μέσο της τριήμερης χαμηλής ανοδικής αντίδρασης, οι οποίες 912 μονάδες αν χαθούν τότε θα είναι πιθανή, λόγω ορμής, και η καθοδική διάσπαση του σημαντικού πυθμένα Ρ των 903 μονάδων.

Αιτία της αδυναμίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι το χθεσινό χτύπημα της Goldman Jacks κατά των ελληνικών τραπεζών στο θέμα των διαιωνιζόμενων κόκκινων δανείων που αποτελούν στοιχείο ενεργητικού στους ισολογισμούς των τραπεζών αλλά που στην πραγματικότητα η αξία τους είναι πολύ μικρότερη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 30% με μετρητά και 70% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε πωλήσεις θα προχωρήσει μόνον αν ο ΓΔ χάσει τις 900 μονάδες.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 5/6 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε εκ των οποίων 5, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ συν τον υπεραγορασμένο ΑΒΑΚΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5% ενώ καμία ανοδική δεν ξεπερνά το +3%.

Το τεχνικό σημαντικό συμβάν  της ημέρας είναι η καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης των 824 μονάδων του Δείκτη Τραπεζών που σημαίνει αραίωμα θέσεων από τους κατέχοντες μεσοπρόθεσμους trend followers.

Από μετοχές, μόνον η ΑΛΦΑ δίνει ανάλογο σήμα πωλήσεων ενώ καμία μετοχή δεν δίνει αντίστροφο σήμα αγορών.

Ο ΓΔ θα κατέρρεε σήμερα κάτω των 900 μονάδων αν δεν υπήρχαν τα στηρίγματα των σημαντικών μετοχών, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ, μάλιστα η τελευταία σημείωσε προηγουμένως με ήπια άνοδο νέο υψηλό 12μήνου.

Η σημερινή συνεδρίαση, ευτυχώς, δεν έχει μεγάλους όγκους αλλά ούτε και οι ίδιες οι τράπεζες διανέμονται σήμερα επιθετικά. Αυτό αποτελεί παρηγορητικό στοιχείο για τους αγορασμένους όπως και το γεγονός ότι τα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου εκδίδονται αυτές τις μέρες με πρωτοφανή χαμηλά επιτόκια που ωθούν τα κεφάλαια προς τα χρηματιστήρια καθώς και το γεγονός ότι οι ξένοι δείκτες κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά εποχής. Όμως, ο ΓΔ του ΧΑ παρασυρόμενος από τις τράπεζες κινείται κοντά στα χαμηλά 20ημέρου.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text