Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 213 | Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 Ημερών

Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 Ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη έχει διαταραχθεί. Αυτό δημιουργεί κίνδυνο για πτωτική διάσπαση της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών. Η απόσταση μεταξύ των δύο καμπυλών ήταν (στις 7/2/2020) 5,89% (η καμπύλη της απόστασης μεταξύ των δύο καμπυλών είναι η μαύρη, που πλησιάζει τη γραμμή 0% του δεξιού κάθετου άξονα - δείτε εδώ την καθημερινή εξέλιξη του διαγράμματος). Η απόσταση αυτή είναι από τις μικρότερες που έχουν καταγραφεί μετά την ανοδική διάσπαση της 26/2/2019. Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις μας στις προηγούμενες περιπτώσεις όταν οι δύο καμπύλες πλησίαζαν σ’ αυτή την απόσταση, εκτιμούμε ότι στην παρούσα περίπτωση όντως υπάρχει πιθανότητα πτωτικής διάσπασης. Εξακολουθούμε να δίνουμε περισσότερες πιθανότητες στο να μην υπάρξει διάσπαση, όμως, αυτή τη φορά, η περίπτωση αυτή δύσκολα θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τα πράγματα ακολουθήσουν τη φυσιολογική τους πορεία, ακόμη και αν υπάρξει πτωτική διάσπαση, αυτή θα είναι προσωρινή και θα διαρκέσει λίγες μόνον μέρες.

Εάν μία τέτοια διάσπαση συμβεί κατά τη διάρκεια των επομένων 20 ή 30 συνεδριάσεων, θα συμβεί στην περιοχή των 870 - 880 μονάδων.

Στην περίπτωση αυτή, όλες οι  παραλλαγές, πλην των δύο “εξομαλυντών” θα παράξουν σήμα εξόδου. Με βάση τη σημερινή διάταξη του Γενικού Δείκτη και της καμπύλης του ΚΜΟ-200 ημερών, αλλά και τις αναμενόμενες εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας και των εισηγμένων επιχειρήσεων, ακόμη και στην περίπτωση δημιουργίας σήματος εξόδου, ένα νέο σήμα εισόδου θα μπορούσε να προκληθει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Από την πλευρά μας, εάν οι συνθήκες επιδεινωθούν, θα ακολουθήσουμε τα σήμερα της παραλλαγής “Υψηλού/Χαμηλού 20 ημερών”. Αυτό θα μας δώσει μία γρήγορη έξοδο, αλλά και θα μας επιτρέψει μία ταχεία επανείσοδο στην αγορά, ευθύς μόλις οι συνθήκες βελτιωθούν και πάλι. Δε μπορούμε να υπολογίσουμε την πιθανή απώλεια ή όφελος από μία έξοδο και μία εκ νέου είσοδο αμέσως μετά, εκτιμούμε όμως ότι θα είναι μικρές. Όμως, θέλουμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες μας.

 

Γιατί δεν θα παράξουν σήματα εξόδου οι “εξομαλυντές” (εξομαλυντής 3 ημερών και εξομαλυντής 5 ημερών); Επειδή οι δείκτες αυτοί, λόγω της κατασκευής τους, για να παράξουν σήματα εισόδου ή εξόδου, θα πρέπει να αλλάξει η κατεύθυνση του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών. Όμως, καθώς η μέση τιμή του Γενικού Δείκτη κατά τις τελευταίες 200 συνεδριάσεις εξακολουθεί να είναι κοντά στις 753 μονάδες και η καμπύλη του ΚΜΟ-200 εξακολουθεί να ανεβαίνει, για να υπάρξει μεταβολή στην κατεύθυνση του ΚΜΟ-200 θα πρέπει, είτε η πτώση του Γενικού Δείκτη να είναι μεγάλη, είτε να υπάρξει παρατεταμένη παραμονή του (για διάστημα άνω των 3 μηνών) στην περιοχή των 820 - 830 μονάδων, κάτι που -σήμερα- δείχνει να έχει πολύ μικρές πιθανότητες να συμβεί.

 

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά (εδώ)

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text