Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Δευτ, 10/20/20) προς νέα χαμηλά έτους 2020

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Δευτ, 10/20/20) προς νέα χαμηλά έτους 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δυσμενής για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να καταγράφει αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, νέα πτώση -0,80% ακουμπώντας το χαμηλό 20 ημερών των 903 μονάδων των αρχών της προηγούμενης εβδομάδας.

Αιτία της συνεχόμενης πτώσης δεν θα λέγαμε ότι είναι η επιδημία του κοροναϊού καθώς οι κύριοι ξένοι δείκτες ανάκτησαν τις σχετικές προ εικοσαημέρου ζημιές κινούμενοι τώρα ελάχιστα κάτω από το νέο υψηλό έτους της περασμένης Πέμπτης. Σαν αιτία της συνεχόμενης διόρθωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών θεωρούμε την πρόσφατη εκτίμηση της Goldman Sachs ότι οι ελληνικές τράπεζες ίσως χρειαστούν σύντομα νέα ΑΜΚ σε χαμηλές τιμές λόγω προβληματικού ενεργητικού τους γεγονός που οφειλόμενο στα κόκκινα δάνεια.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να τείνει να διασπάσει καθοδικά το πωλητικό αγκίστρι Ρ των 903 μονάδων (τον πρώτο πυθμένα μετά το καθοδικά διασπασθέν χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών) γεγονός που αν συμβεί θα σημάνει ενίσχυση της καθοδικής τάσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 903 μονάδων, το ΤΧ θα πουλήσει το 10% των θέσεών του από όλες τις μετοχές και το 50% της ΕΤΕ. Αν ο ΓΔ κλείσει αρνητικός πάνω από τις 903 μονάδες, τότε θα πουλήσει μόνον το 50% της ΕΤΕ.
Για αγορές δεν σκεφτόμαστε αν πρώτα ο ΓΔ δεν ανακτήσει το μισό της τρέχουσας διόρθωσης από τις 950 στις 900 μονάδες κλείνοντας πάνω από τις 925 μονάδες.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ αλλά καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3%, ούτε κάποια κερδίζει πάνω από +2%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγοραπωλησίας με ανοδική/καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης/στήριξης.

Μόνον μια μετοχή τείνει να διασπάσει ανοδικά την έγκυρη αντίστασή της – υψηλό τριμήνου και είναι η δευτερεύσας σημασίας ΟΛΘ ενώ αντίθετα, 7 μετοχές, οι  ΠΛΑΘ, ΜΥΤΙΛ ,ΙΑΤΡ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ και ΠΕΙΡ, τείνουν να διασπάσουν καθοδικά έγκυρη στήριξή τους.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ οι, ΑΤΤ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν νέα χαμηλά έτους.

Καμία μετοχή δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους εκτός της ΕΥΡΩΒ όπου το φαινόμενο των διανομών είναι ορατό.

Ο ΔΤΡ αντί να αντιδράσει σήμερα ανοδικά μετά το σήμα πώλησης που δέχθηκε την Παρασκευή, σημειώνει αυτή τη στιγμή νέο χαμηλό 5μήνου διασπώντας οριακά τις 800 μονάδες (από 920 τον περασμένο Νοέμβριο). Οι τράπεζες έχουν πάρει την κάτω βόλτα. Εμείς δεν αγοράζουμε τράπεζες αν δεν δούμε ένα πειστικό ανοδικό γύρισμα – υψηλό μήνα ή διμήνου.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text