Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 213 | Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια - Ιανουάριος 2020

Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια - Ιανουάριος 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια - Ιανουάριος 2020

Κατά το μήνα Ιανουάριο, ο αριθμός των μεριδίων των μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων ξεπέρασε το “όριο” των 400 εκατομμυρίων και έφθασε στα 412,9 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 3,9% από την αρχή του έτους και διατηρώντας την ανοδική τάση η οποία παρατηρείται από την αρχή του προηγούμενου έτους. Με την εξέλιξη αυτή, ο συνολικός αριθμός των κυκλοφορούντων μεριδίων είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ο οποίος έχει καταγραφεί από το 2011, έτος δημιουργίας της συγκεκριμένης κατηγορίας, με τα σημερινά χαρακτηριστικά.

Το σύνολο του Ενεργητικού των 27 μετοχικών σημείωσε αύξηση κατά 2,6% φθάνοντας στα 1.145 εκατομμύρια ευρώ, το υψηλότερο επίπεδό τους μετά τον Αύγουστο του 2014. Η αύξηση, στο μεγαλύτερο βαθμό της οφείλεται στην εισροή νέων κεφαλαίων, αφού η τιμή του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου κατά το μήνα Ιανουάριο, υποχώρησε κατά 0,6%. Κατά 0,6% υποχώρησε και ο μέσος όρος της τιμής των μεριδίων των μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, στο ίδιο διάστημα.

Κατά το μήνα Ιανουάριο, 19 Αμοιβαία Κεφάλαια πέτυχαν απόδοση καλύτερη του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου (δείτε εδώ), ενώ έξι πέτυχαν θετική απόδοση. Την καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, πέτυχε το Αμοιβαίο Κεφάλαιο “Ευρωπαϊκή Πίστη Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού” με 1,97%.

 

Η διαρκής αύξηση των μεριδίων των μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός, το οποίο συμβάλλει μεν στην αύξηση της ζήτησης ελληνικών εισηγμένων μετοχών (τα Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια Εσωτερικού είναι υποχρεωμένα να επενδύουν το μεγαλύτερο τμήμα του ενεργητικού τους -τουλάχιστον 65%- σε μετοχές εσωτερικού), ενώ παράλληλα, η τάση αυτή καταδεικνύει τη βελτίωση της εικόνας των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, αλλά και του Χρηματιστηρίου γενικότερα, στη συνείδηση των αποταμιευτών.


Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.


Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.


Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα: