Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 213 | Χαρτοφυλάκιο απόλυτου συστήματος

Χαρτοφυλάκιο απόλυτου συστήματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χαρτοφυλάκιο απόλυτου συστήματος

Το χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος” δεν μπήκε στο νέο έτος με το …”δεξί”! Η απόδοσή του κατά το διάστημα από την αρχή του έτους έως την 11/2/2020 είναι αρνητική (-2,51%), ενώ η απόδοση του Γενικού Δείκτη είναι οριακά θετική (+0,04%).

Οι λόγοι για την υστέρηση της πορείας του Χαρτοφυλακίου μας είναι ξεκάθαρα η κακή πορεία της μετοχής της ΑΛΦΑ (όπως άλλωστε και ολόκληρου του τραπεζικού κλάδου), τη στιγμή που η συγκεκριμένη μετοχή αποτελεί το 30,8% του χαρτοφυλακίου.

Μέχρι σήμερα, η μετοχή της ΑΛΦΑ, η οποία από την ημέρα της αγοράς της (26/2/2019) έχει πετύχει απόδοση ίση προς 55,8%, μας βοήθησε ώστε να “ισορροπήσουμε” την υστέρηση της απόδοσης της Μυτιληναίος (απόδοση μόλις 11,1% από την αγορά της στις 26/2/2019), ενώ όπως σήμερα αποδεικνύεται, και οι άλλες δύο μετοχές σημειώνουν υστέρηση σε σχέση με το Γενικό Δείκτη (δείτε το διάγραμμα).

Όμως, γιατί δεν αφαιρούμε τη μετοχή της ΑΛΦΑ από το χαρτοφυλάκιό μας; Είναι κάτι το οποίο -κατά τις τελευταίες εβδομάδες- μας προβλημάτισε. Όμως, βασικός κανόνας που ακολουθούμε στο “απόλυτο σύστημα” είναι να μην κάνουμε αλλαγές στο χαρτοφυλάκιό μας κατά το διάστημα που είμαστε “εντός αγοράς”, εκτός εάν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι σημαντικά αρνητικό συμβαίνει στην εταιρία. Σήμερα, στην Alpha Bank δε συμβαίνει κάτι που δεν περιμέναμε ή που δε γνωρίζαμε. Από την άλλη πλευρά, όταν βεβαιωθούμε ότι όντως θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της στην τιμή της α.μ.κ. του 2015, τότε ίσως προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή.

 

Η ελαφρά υστέρηση του χαρτοφυλακίου δε μας χαροποιεί, αλλά ούτε και μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Έχουμε πετύχει ικανοποιητικά κέρδη, χωρίς κόπο, χωρίς άγχος και με μόλις μία κίνηση. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό. Είμαστε “εντός αγοράς και εκτιμούμε ότι οι μετοχές που κατέχουμε θα παύσουν να υστερούν και ότι θα μας δώσουν την απόδοση που προσδοκούμε.

 

Δείτε την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text