Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με αρκετά ισχυρή ανοδική αντίδραση ο ΓΔ ανακτά σήμερα το περίπου ¼ της διόρθωσης των 50 μονάδων (-5,20%) του τέλους Ιανουαρίου-αρχών Φεβρουαρίου

Με αρκετά ισχυρή ανοδική αντίδραση ο ΓΔ ανακτά σήμερα το περίπου ¼ της διόρθωσης των 50 μονάδων (-5,20%) του τέλους Ιανουαρίου-αρχών Φεβρουαρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ενθάρρυνση δίνει η σημερινή συνεδρίαση στους longs του ΧΑ καθώς ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,40% (στις 915 μονάδες στις 3.55 μμ) και με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κατορθώνει να ανακτήσει 12 μονάδες ή περίπου το ¼ της μεγάλης διόρθωσης λόγω κοροναϊού.

Αιτίες της σημερινής ανόδου θεωρούμε, (α) τα νέα υψηλά εποχής σε πολλά ώριμα χρηματιστήρια ( EE και ΗΠΑ) και, (β) τη χθεσινή αισιόδοξη μελέτη της J P Morgan (σε αντίθεση με την προηγούμενη απαισιόδοξη της Goldman Jacks, βλέπετε οι ξένοι συχνά διαφωνούνε μεταξύ τους και γι αυτό άλλωστε γίνεται ο τζίρος στο ΧΑ) ότι η αναμενόμενη μείωση των κόκκινων δανείων και η παράλληλη ήπια άνοδος του Ελληνικού ΑΕΠ , καθιστούν τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές επενδύσιμες.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να ανακτά τα ¾ της λόγω Goldman Jacks διήμερης διόρθωσης ΕΒ . Όμως, το σημερινό άσπρο κηροπήγιο του ΓΔ δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και δεν σηματοδοτεί στην τεχνική των κηροπηγίων σήμα αγορών.

Η αγορά θα δείξει την δύναμή της αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 917 μονάδων, ύστερα την αντίσταση των 921 μονάδων της κορυφής Ε και τρίτον, τον μέσο άξονα των 925 μονάδων της μηνιαίας του μεταβλητότητας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το περίπου με 1/3 μετρητά και 2/3 με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ αλλά μόνον 3 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα θεωρούσαμε την ΑΛΦΑ που σημειώνει πολύ μεγάλη άνοδο +4,90% αλλά οι όγκοι της είναι μέτριοι (2,4 εκατ μέχρις στιγμής, ενώ εμείς θα απαιτούσαμε μέχρι το κλείσιμο άνω των 6 εκατ). Έτσι, αναγκαζόμαστε να θεωρήσουμε σαν μετοχή της ημέρας, την επικίνδυνη (δηλ πολύ μεγάλης μεταβλητότητας) ΜΙΓ που σημειώνει πολύ μεγάλη άνοδο +12% με πολύ μεγάλους όγκους , 7 εκατ τεμαχίων, σε νέα υψηλά τριμήνου.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει μόνον η μικρής εμπορευσιμότητας ΟΛΘ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών μόνον οι ΕΥΔΑΠ, ΦΡΛΚ και ΑΔΜΗΕ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΙΓ και ΤΕΝΕΡΓ.

Δείκτης τραπεζών : Σημειώνει σήμερα πολύ μεγάλη άνοδο +3,20% επανερχόμενος στην πρώην στήριξη των 824 μονάδων. Σήμερα μπορούν να αγοράσουν οι bottom buyers αλλά όχι οι trend followers καθώς η τάση στις τραπεζικές μετοχές έχει γυρίσει εδώ και δυο μέρες σε καθοδική (με ένδειξη του ΕΚΜΟ(15-80)).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text