Αρχική | Πολιτική | Διεθνής Πολιτική | «Το κυνικό παιχνίδι του Ερντογάν»

«Το κυνικό παιχνίδι του Ερντογάν»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Το κυνικό παιχνίδι του Ερντογάν»

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε εντολή στις στρατιωτικές του δυνάμεις να πυροβολούν Σύρους στρατιώτες», σημειώνει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο: "Το κυνικό παιχνίδι του Ερντογάν". Η εφημερίδα του Μονάχου παρατηρεί: «Θα τολμήσει όμως ο τούρκος πρόεδρος να καταρρίψει ρωσικά μαχητικά; Στο παρελθόν η Άγκυρα είχε προχωρήσει σε μια τέτοια επίδειξη ισχύος. Το τίμημα που πλήρωσε ήταν βαρύ. Η Ρωσία απομόνωσε την Τουρκία πολιτικά και επέβαλε οικονομικό εμπάργκο. Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία καλύπτει περίπου τις μισές της ανάγκες σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Οι σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας δεν ήταν ποτέ εύκολες. Όμως η Τουρκία είναι πολύ πιο ευάλωτη από ότι η Ρωσία. Όσον αφορά τη Συρία ουδέποτε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν εγκατέλειψε το στόχο για στρατιωτική ανακατάληψη όλων των εδαφών της χώρας του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πούτιν προέκρινε δημόσια την πολιτική λύση στη Συρία, όμως οι πράξεις του μιλούσαν διαφορετική γλώσσα. Δεν αποκλείεται ο πρόεδρος Ερντογάν να κληθεί να καταβάλει ένα υψηλό τίμημα για το κυνικό παιχνίδι, το οποίο επέλεξε να παίξει».

Focus: «Οι μετανάστες αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια»

Διαμαρτυρία μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Διαμαρτυρία μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Συνέντευξη με την ψυχολόγο της Κάριτας Ελλάδας Κάτια Πολυχρόνη, η οποία περιθάλπει πρόσφυγες και μετανάστες στο καταυλισμό Καρά Τεπέ στη Λέσβο, φιλοξενεί η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Focus. Η ελληνίδα ψυχολόγος εκτιμά ότι «η δύσκολη κατάσταση στους καταυλισμούς εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των μεταναστών, οι οποίοι τρομοκρατούνται από την ξενοφοβική στάση πολλών ντόπιων». Στο νέο νομοσχέδιο για τη διαδικασία ασύλου, που προβλέπει κατά προτεραιότητα εξέταση του αιτήματος ασύλου όσων έφθασαν στο νησί μετά τη πρωτοχρονιά, «οι μετανάστες που περιμένουν άπραγοι εδώ και μήνες στους καταυλισμούς αντιδρούν με δυσαρέσκεια και παραίτηση», λέει η Κάτια Πολυχρόνη και υπογραμμίζει: «Η ψυχολογική υποστήριξη είναι απαραίτητη για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και υπέστησαν τραυματικές εμπειρίες με την άφιξή τους στην Ελλάδα».

Handelsblatt: «Η προσκόλληση της Μέρκελ στην εξουσία απειλεί το CDU»

Με κάθε τρόπο η Μέρκελ θέλει να παραμείνει στη καγκελαρία

Με κάθε τρόπο η Μέρκελ θέλει να παραμείνει στη καγκελαρία

Η καγκελάριος Μέρκελ προτίθεται να θυσιάσει πολλά για να παραμείνει καγκελάριος, σχολιάζει η Handelsblatt σε σχόλιο με τίτλο "Η προσκόλληση της Μέρκελ στην εξουσία απειλεί το CDU": H οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι «με όποιο τρόπο μπορεί η καγκελάριος αγωνίζεται να παραμείνει στην εξουσία. Η τελευταία που το συνειδητοποίησε είναι η εκλεκτή της και διάδοχός της στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ. Σε περίπτωση που η Άγκελα Μέρκελ δεν θελήσει να αποχωρήσει από την εξουσία, κανείς και τίποτα δεν θα είναι σε θέση να της το επιβάλει. Έτσι παρατείνεται το κενό εξουσία στους Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν τον ίδιο, δύσκολο δρόμο στον οποίο βρίσκονται ήδη οι Σοσιαλδημοκράτες. Όταν ολοκληρωθεί η περίοδος διακυβέρνησης Μέρκελ το πολιτικό τοπίο στη Γερμανία ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετικό από ότι όταν ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα καγκελαρίου».

Πηγή: dw.com

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text