Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | 100 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για αναβάθμιση των δικτύων ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ

100 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για αναβάθμιση των δικτύων ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
100 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για αναβάθμιση των δικτύων ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ

Δανειακή Σύμβαση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ θα υπογράψει την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) κ. Werner Hoyer.

Πρόκειται για τη δεύτερη δόση της δανειακής σύμβασης των 255 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη δόση των 155 εκατ. ευρώ είχε καταβληθεί πριν από περίπου ένα έτος, με την πρόβλεψη ότι η δεύτερη δόση θα καταβαλλόταν με την πρόοδο του έργου ανάπτυξης και αναβάθμισης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέων γραμμών διανομής μέσης και χαμηλής τάσης, συνολικού μήκους 7.327 χιλιομέτρων, οι οποίες θα αυξήσουν την ευστάθειά του συστήματος και θα καλύψουν την αυξημένη ζήτηση ρεύματος που προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια.

Η αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών προϋποθέτουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση των υποδομών ηλεκτρισμού της χώρας. Η δανειακή σύμβαση των 255 εκατ. ευρώ στοχεύει στη στήριξη του εθνικού επενδυτικού προγράμματος, ύψους 510 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιείται από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή: tovima.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text