Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ εδραιώνει την θέση του πάνω από τις 900 μονάδες (Τετ, 12/2?20)

Ο ΓΔ εδραιώνει την θέση του πάνω από τις 900 μονάδες (Τετ, 12/2?20)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή μέχρι τούδε (3.45 μμ) συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,45% (στις 920 μονάδες) με μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκότατο το διεθνές περιβάλλον (νέα υψηλά στις ΕΕ και ΗΠΑ καθώς οι φόβοι για τον κορονοϊό κατευνάζονται).

Επισκοπώντας το κάτωθι γράφημα εκτιμούμε ότι ο κίνδυνος για την καθοδική διάσπαση της έγκυρης στήριξης – ΧΚ20 των 900 μονάδων δεν έχει ακόμα παρέλθει αφού ο ΓΔ απέχει αυτή τη στιγμή 21 μονάδες ή περίπου 3,20% από αυτό το επίπεδο. Ωστόσο, ο ίδιος δείκτης έχει καταφέρει να βρεθεί πάλι πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και πάνω από την κυλιόμενη κορυφή Ε ενώ απέχει μόλις 4 μονάδες ή 0,43% από τον μέσον άξονα των 925 μονάδων του 40ήμερου εύρους του.

Για να επανέλθει η θετική μας ψυχολογία θα θέλαμε από τον ΓΔ να διασπάσει τον άξονα των 925 μονάδων με όσο το δυνατόν μεγάλη ημερήσια άνοδο και μεγάλους όγκους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου με 30% μετρητά και 70% μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΛΜΥ, ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΑΔΜΗΕ που διασπά ανοδικά τρεις πρόσφατες σχεδόν ισουψείς τοπικές κορυφές με μεγάλη άνοδο +3,30% και μεγάλο όγκο, 700 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα καθοδικής διάσπασης στήριξης κάνοντας την σημερινή συνεδρίαση να μοιάζει με αναμονής. (Μόνον η ΑΔΜΗΕ θα μπορούσαμε να πούμε ότι δίνει σήμερα σήμα ενίσχυσης θέσεων).

Τείνουν να δώσουν τα ως άνω σήματα αγορών οι, ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ και ΚΡΙ και τείνει να δώσει τα αντίστροφα σήματα πωλήσεων ο ΟΛΠ.

Νέα υψηλά έτους 2020 πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή οι, ΚΟΥΕΣ, ΜΙΓ, ΤΕΝΕΡΓ και ΟΛΘ ενώ νέα χαμηλά δεν σημειώνει καμία μετοχή.

Μεγάλους σχετικά όγκους συσσωρεύσεων διακινούν σήμερα οι ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ.

Ο Δείκτης τραπεζών ΔΤΡ σημειώνει σήμερα ικανοποιητική άνοδο +1,70% αλλά δεν έχει απομακρυνθεί από το προχθεσινό χαμηλό εξαμήνου των 800 μονάδων και ταυτόχρονα απέχει πολύ από το υψηλό 2019 των 920 μονάδων (τρέχουσα τιμή 840 μονάδες). Δηλαδή θα λέγαμε ότι ο ΔΤΡ δεν έχει αναρρώσει από το χτύπημα της Goldman Jacks.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text