Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Κόντρες στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά στο «μαύρο χρήμα»

Κόντρες στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά στο «μαύρο χρήμα»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κόντρες στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά στο «μαύρο χρήμα»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος για την αύξηση της προθεσμίας δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για μαύρο χρήμα.

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκάλεσε στη Βουλή η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα και αφορά στην προθεσμία δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για μαύρο χρήμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως αυξάνεται η προθεσμία, ενώ τόνισε πως υπήρξε ενημέρωση των αρμόδιων ευρωπαϊκών θεσμών οι οποίοι αποδέχθηκαν την τεκμηριωμένη θέση της κυβέρνησης.

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της άσκησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος. “Η κυβέρνηση είχε θέσει ανώτατο χρονικό όριο δέσμευση περιουσίας 18 μηνών για όσους εμπλέκονται σε μαύρο χρήμα και οικονομικό έγκλημα και, ως προπέτασμα καπνού να στέλνονται στο αρμόδιο δικαστικό όργανο που εντός τριμήνου οφείλει να αποφανθεί. Έρχεται τώρα και το αλλάζει. Τότε μέχρι και οι Financial times με δημοσίευμά τους είχαν εκθέσει τη χώρα διεθνώς αναφορικά με την σχέση της πολιτικής εξουσίας με το οικονομικό έγκλημα. Και τώρα έρχεστε να μας επιβεβαιώσετε και εμάς και το διεθνή τύπο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε δε πως “προκύπτει ένα καίριο ερώτημα: αυτό το διάστημα που μεσολάβησε πόσες καταθέσεις απελευθερώθηκαν, από όσους έχουν εμπλοκή με το οικονομικό έγκλημα; Σε αυτό οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση, ως υπεύθυνη για την απελευθέρωση των καταθέσεων”.

Για να κλείσει την τοποθέτηση του αναφέροντας “και πόσες ακόμα τροπολογίες θα φέρετε για να καλύψετε τον εαυτό σας και τα ελαττώματα σας; Πόσες υποθέσεις δυνάμει της συγκεκριμένης τροπολογίας έχουν ήδη οδηγηθεί σε άρση της δέσμευσης των λογαριασμών; Και για πόσους προνόησε η κυβέρνηση;”

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πηγή: www.euro2day.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text