Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Moody's: Διπλό όφελος για την Alpha Bank από την έκδοση του ομολόγου Tier II

Moody's: Διπλό όφελος για την Alpha Bank από την έκδοση του ομολόγου Tier II

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ως θετικό πιστωτικά γεγονός (credit positiv) χαρακτηρίζει o οίκος Moody's την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης με την οποία η Alpha Bank ΑΛΦΑ άντλησε 500 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει ενισχύει την κεφαλαιακή της βάση και τη μάχη της για μείωση των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με τον Moody's το ομόλογο Tier 2 προοθέτει περίπου 105 μονάδες βάσης στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας και ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου βελτίωσης της κεφαλαιακής βάσης και της ποιότητας ενεργητικού το 2020. Παράλληλα διαφοροποιεί τις πηγές χρηματιοδότησης της τράπεζας με πρόσοβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου σε διαχειρίσιμο κόστος.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η επιτυχία της έκδοσης επιβεβαιώνει την αυξημένη όρεξη των επενδυτών για το μη ασφαλισμένο χρέος των ελληνικών τραπεζών πέντε χρόνια αφότου είχαν «κλειδωθεί» εκτός αγορών εξαιτίας της ελληνικής κρίσης.

Η Alpha Bank ειδικότερα έχει την ισχυρότερη βάση ενσώματων κεφαλαίων και το μικρότερο ποσοστό αναβαλλόμενων φορολογικων απαιτήσεων (DTCs) στα κεφάλαια του δείκτη CET1. Αυτό διαμορφώνεται στο 37%, όταν ο μέσος όρος για τις άλλες τρεις  συστημικές τράπεζες της Ελλάδας είναι 65%.

Η μη εξυπηρετούμενη έκθεση της τράπεζας είναι στο 46% έναντι 34% για την Εθνική Τράπεζα, ΕΤΕ 36% για τη Eurobank και 51% για την Πειραιώς.

www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text