Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Coca Cola HBC: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη το 2019

Coca Cola HBC: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Coca Cola HBC: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη το 2019

Στα 487,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Coca Cola HBC το 2019, καταγράφοντας άνοδο 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ήταν αυξημένα κατά 8,7% στα 522,2 εκατ. ερυώ.

Ο όγκος πωλήσεων ενισχύθηκε κατά 3,3% στα 2,264 δισ. κιβώτια, με τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις να αυξάνονται κατά 5,5% στα 7,026 δισ. ευρώ.

Οι καθαρές ταμειακές ροές αυξήθηκαν κατά 19,6% σε €442,6 εκατ. με τις κεφαλαιουχικές δαπάνες ως ποσοστό των πωλήσεων να ανέρχονται σε 6,9%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα ανά μετοχή ύψους €0,62, αυξημένο κατά 8,8% σε σχέση με το 2018.

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:

«Το 2019 αποτέλεσε ακόμη μια χρονιά ισχυρής ανάπτυξης για τον Όμιλο, ο οποίος σημείωσε τα ιστορικά υψηλότερα επίπεδα όγκου πωλήσεων και συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το πώς κλείσαμε τη χρονιά, έπειτα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Επιτύχαμε ανάπτυξη και στους τρεις τομείς δραστηριοποίησης όπως και στις τρεις μεγαλύτερες αγορές μας, συγκεκριμένα στη Ρωσία, την Ιταλία και τη Νιγηρία. Η βασική για εμάς κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών συνεχίζει να αναπτύσσεται, κυρίως λόγω της δυναμικής των προϊόντων με χαμηλή και μηδενική ζάχαρη, και συνεχίζουμε να αυξάνουμε ή να διατηρούμε τα μερίδιά μας στις περισσότερες από τις αγορές μας. Αναγνωριστήκαμε ως η πιο βιώσιμη εταιρεία αναψυκτικών και ποτών της Ευρώπης από τον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index για έκτη φορά μέσα σε επτά χρόνια. Ξεκινάμε το 2020 με σημαντική δυναμική και συναρπαστικά πλάνα που περιλαμβάνουν την κυκλοφορία του Costa Coffee σε τουλάχιστον 10 από τις αγορές μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, για να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας για το 2020 και να επιτύχουμε περαιτέρω σταθερή πρόοδο ενόψει των στόχων μας για το 2025».

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text