Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η ΔΕΗ «αποχαιρετά» τη Χαλκοκονδύλη και πάει Μεσογείων

Η ΔΕΗ «αποχαιρετά» τη Χαλκοκονδύλη και πάει Μεσογείων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ΔΕΗ «αποχαιρετά» τη Χαλκοκονδύλη και πάει Μεσογείων

Η ΔΕΗ μετά από 60 και χρόνια φεύγει από τη Χαλκοκονδύλη με προορισμό τη δημιουργία ενός βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων σε πρώην στρατόπεδο της Μεσογείων.

Πρόκειται για το πρώην στρατόπεδο «ΑΝΧΗ (ΠΖ) ΠΛΕΣΣΑ ΜΙΧΑΗΛ» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 211. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησαν στην εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου μέσω ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, που διεξήχθη την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Η τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού είχε οριστεί στα 1,6 εκατ. ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα.

Η ΔΕΗ πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό και απέκτησε για 50 χρόνια (με δικαίωμα παράτασης για μια δεκαετία), τις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου επί της Λεωφόρου Μεσογείων. Το συνολικό εμβαδό του οικοπέδου είναι 18.643 τ.μ. και εντός αυτού βρίσκονται 22 κτίρια τα οποία έχουν συνολικό εμβαδό 7.582 τ.μ..

Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση υπερσύγχρονου βιοκλιματικού κτηρίου γραφείων που θα στεγάσουν τις κεντρικές και τις περισσότερες από τις εν Αθήναις υπηρεσίες της ΔΕΗ. Στο ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσει πρότυπο κατάστημα εξυπηρέτησης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, ο μισθωτής έχει τη δυνατότητα ακόμα και να κατεδαφίσει τα κτίρια που βρίσκονται στους χώρους του πρώην στρατοπέδου και στη θέση τους να κατασκευάσει νέο συγκρότημα. Επίσης, ο τελικός πλειοδότης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της μετεγκατάστασης και λειτουργίας των Στρατιωτικών Μονάδων και λοιπών Υπηρεσιών που εδρεύουν σήμερα στο στρατόπεδο.

Η μεταφορά των υλικών του Στρατού και η κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι το τέλος του 2020 και στη συνέχεια για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 2-3 χρόνια.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text