Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πιέζεται και πάλι σήμερα, Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 προς τις 900 μονάδες

Ο ΓΔ πιέζεται και πάλι σήμερα, Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 προς τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Το ΧΑ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Ενώ στα τέλη Γενάρη ο ΓΔ είχε καταφέρει να φτάσει έως τις 950 μονάδες με επιπλέον  ισχυρή ορμή προς το φράγμα των 1000 μονάδων, τα δύο αρνητικά συμβάντα, ο θανατηφόρος καορονοϊός στην Κίνα και οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες από την  Goldman Jacks, προκάλεσαν πισωγύρισμα της αγοράς προς τις 900 μονάδες του ΓΔ την ώρα που οι κύριοι ξένοι δείκτες σημείωναν νέα υψηλά εποχής.

Αυτή τη στιγμή, 3.05 μμ,  ο ΓΔ χάνει -0,30% (στις 914 μονάδες) με μαύρο κηροπήγιο (αφού το άνοιγμα έγινε στις 920 μονάδες) και με αρκετό τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), αφήνοντας πίσω του την κυλιόμενη τοπική κορυφή Ρ των 917 μονάδων ευρισκόμενη σε κατηφορική διάταξη με τις προηγηθείσες κορυφές Ε και Κ (κοίτα σχήμα).

Το μεσοπρόθεσμο διάγραμμα του ΓΔ αρχίζει να παίρνει bearish όψη και μόνον η ανοδική διάσπαση του μέσου άξονα των 925 μονάδων του δίμηνου εύρους του θα επανάφερε την bullish εικόνα του τελευταίου τετράμηνου του 2019.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Σε πωλήσεις θα προχωρήσουμε εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 900 μονάδες και σε αγορές αν ο ΓΔ σημειώσει μια ισχυρή (>+1,50%) ανοδική συνεδρίαση πάνω από τις 925 μονάδες. (Τrend following στρατηγική).

Μετοχές


Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβλητότητα πέραν του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΕΕΕ, μια από τις δυο μετοχές που πετυχαίνουν σήμερα  νέο υψηλό έτους (μαζί με την ΑΔΜΗΕ)  με μεγάλη άνοδο +2,98% και αρκετά μεγάλο όγκο, 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης και καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Βρίσκεται κοντά στο να δώσει ένα ως άνω σήμα αγορών ο ΦΡΛΚ ενώ, αντίθετα, οι ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ και ΟΛΠ, βρίσκονται κοντά στο να δώσουν αντίστροφο σήμα πωλήσεων.

Ο ΔΤΡ χάνει περίπου -2% πισωγυρίζοντας προς τις 800 μονάδες και επιβεβαιώνοντας την bearish εικόνα του.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Υ.Γ. Την ώρα που αναρτούμε το άρθρο (3.50 μμ) ο ΓΔ επανέρχεται στο θετικό πρόσημο του ανοίγματος δίδοντάς μας ελπίδες για αυριανή ανοδική αντίδραση προς το κρίσιμο τεχνικά επίπεδο των 925 μονάδων (τρεχουσα τιμή 918 μονάδες).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text