Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Mytilineos: Έκλεισε το πρώτο φωτοβολταϊκό deal με τη Motor Oil

Mytilineos: Έκλεισε το πρώτο φωτοβολταϊκό deal με τη Motor Oil

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mytilineos: Έκλεισε το πρώτο φωτοβολταϊκό deal με τη Motor Oil

Την υπογραφή συμφωνίας με θυγατρική της Motor Oil Hellas για την πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 47MW του νεοσύστατου Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), ανακοίνωσε σήμερα η Mytilineos. Η πώληση έγινε μέσω συμμετοχών της θυγατρικής της METKA-EGN LTD. Το συνολικό τίμημα για το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ανήλθε σε € 45,8 εκατ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και είχε προαναγγείλει κατά την πρόσφατη ενημέρωση των Θεσμικών Επενδυτών ο επικεφαλής της Mytilineos Ε. Μυτιληναίος πρόκειται για πάρκα που τέθηκαν σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2019, με εξασφαλισμένες τιμές βάσει 20ετούς σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τον Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

Είναι η πρώτη συναλλαγή αυτού του είδους της εισηγμένης, η οποία έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί σε ανάλογες συναλλαγές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mytilineos ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας RSD της MYTILINEOS διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ήδη εσωτερικά εγκεκριμένων φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος περίπου 540MW σε αγορές όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Κύπρος, Ν. Κορέα, Μεξικό, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση τουλάχιστον 1500 MW φωτοβολταικών πάρκων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo αυτής ακριβώς της στρατηγικής του τομέα RSD της MYTILINEOS η οποία βασίζεται στην πολυετή εμπειρία της θυγατρικής της, ΜΕΤΚΑ-EGN, στην ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων σε διεθνές επίπεδο, έχοντας ολοκληρώσει ήδη περισσότερα από 1,2GW φωτοβολταϊκών έργων και 200MW έργων αποθήκευσης ενέργειας και στις 5 ηπείρους.

Η ενσωμάτωση της METKA-EGN ως Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας της MYTILINEOS, αποσκοπεί στο να συνδυάσει την τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία της με το ισχυρό πιστωτικό προφίλ και την εμπειρία της MYTILINEOS στην λειτουργία των ενεργειακών αγορών καθώς και στη φιλοσοφία της τελευταίας στη διαχείριση του ρίσκου ώστε να εξασφαλίζεται η επιτυχής υλοποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου "Build, Operate & Transfer” (BOT).

Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της MΕΤΚΑ EGN για τη συναλλαγή ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC). Ως νομικός σύμβουλος της MΕΤΚΑ EGN για τη συναλλαγή ενήργησε η Watson Farley & Williams.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text