Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | ΗΠΑ: Δικαστικό "πάγωμα" σε έργο 10 δισ. δολ. της Microsoft - Νίκη για την Amazon

ΗΠΑ: Δικαστικό "πάγωμα" σε έργο 10 δισ. δολ. της Microsoft - Νίκη για την Amazon

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ "μπλόκαρε" προσωρινά την εφαρμογή της σύμβασης της Microsoft με το Πεντάγωνο για την υποδομή cloud computing των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σε μια πρώτη νομική δικαίωση της Amazon, που έχει προσβάλει τη σύμβαση, θεωρώντας ότι την έχασε λόγω πολιτικής προκατάληψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ισχυρό άνδρα της, Τζεφ Μπέζος.

Το σκεπτικό της απόφασης της δικαστού Patricia Campbell-Smith παραμένει απόρρητο.

Ωστόσο η δικαστική εντολή αυξάνει την πίεση στην αμερικανική κυβέρνηση, που υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι της αγωγής της Amazon Web Services σχετικά με τον τρόπο που κατακυρώθηκε η σύμβαση.

Ο Τζεφ Μπέζος θεωρεί ότι η αρνητική κάλυψη από πλευράς της Washington Post, εφημερίδας η οποία βρίσκεται στον ιδιοκτησιακό του έλεγχο, του προέδρου Τραμπ και των πολιτικών του δραστηριοτήτων έπαιξε ρόλο στην απόφαση για τη σύμβαση από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η εταιρεία έχει ζητήσει να καταθέσουν ως μάρτυρες τόσο ο αρχηγός του κράτους, όσο και ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ και ο πρώην υπουργός Τζέιμς Μάτις.

Η απόφαση για το τελευταίο αίτημα θα ληφθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

"Είμαστε απογοητευμένοι από αυτήν την καθυστέρηση αλλά πιστεύουμε ότι στο τέλος θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε το αναγκαίο έργο ώστε εκείνοι που υπηρετούν τη χώρα μας να μπορέσουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες που χρειάζονται κατεπειγόντως" αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Φρανκ Σόου. "Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας", πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι θα αποδειχθεί ότι η εταιρεία ανέλαβε το έργο επειδή μπορούσε "να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των στρατιωτών".

Το πρόγραμμα JEDI, διάρκειας 10 ετών, έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό όλων των πληροφοριακών συστημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σε ένα σύστημα διαχειριζόμενο από τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text