Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα, Δευτ, 17/2/2020, είχε ο ΓΔ την δύναμη να προχωρήσει σε νέα υψηλά έτους όπως κάνουν οι περισσότεροι ξένοι δείκτες

Ούτε σήμερα, Δευτ, 17/2/2020, είχε ο ΓΔ την δύναμη να προχωρήσει σε νέα υψηλά έτους όπως κάνουν οι περισσότεροι ξένοι δείκτες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Πολύ μέτρια ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή πτώση -0,27% (στις 917 μονάδες) με ελάχιστο τζίρο (28 εκατ) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε οριακά νέα υψηλά έτους (οι αμερικάνικες αγορές σήμερα είναι κλειστές).

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ δεν είναι η καλύτερη καθώς ο εν λόγω δείκτης κινείται πιο κοντά στη στήριξη – διπλό πυθμένα των 900 μονάδων παρά στο πρόσφατο υψηλό έτους των 950 μονάδων. Εάν δε ο ΓΔ χάσει την στήριξη-διπλό πυθμένα των 900 μονάδων, τότε από διαγραμματική άποψη τα πράγματα θα σκουράνουν και πιθανόν να διέλθουμε ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο 2020 με τον ΓΔ στο εύρος των 800-900 μονάδων.

Αντίθετα, θα αναπτερωθούν οι ελπίδες μας για την κατάκτηση των 1000 μονάδων, αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την διπλή κορυφή Ε Ρ των 922 μονάδων και λίγο πιο πάνω τον μέσον άξονα των 925 μονάδων του 40ήμερου εύρους του των 900-950 μονάδων.

Προσέχουμε λοιπόν τις 925 και τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 18/2/2020

Το κατά περίπου 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα τα 6 δέκατα των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά τα 4 δέκατα ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΑΛΜΥ, πέτυχε άνοδο άνω του +3%  και μια μετοχή, η ΟΛΥΜΠ, σημείωσε πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσίασε σήμερα με την άνοδό της + τους όγκους της + την διαγραμματική της θέση.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ενώ μια μετοχή, ο ΜΥΤΙΛ, έδωσε σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού τριμήνου.  Και λέμε ελάφρυνσης και όχι πωλήσεις διότι η γενική αγορά είναι ανοδική.

Αρκετές είναι οι μετοχές που τείνουν να δώσουν τα ως άνω σήματα αγορών όπως οι, ΑΛΜΥ, ΙΝΚΑΤ, ΠΡΟΦ. ΚΡΙ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ και ΟΛΘ ενώ αντίθετα, μόνον δύο μετοχές, οι ΠΛΑΘ και ΟΛΠ, κινούνται πολύ κοντά σε έγκυρη στήριξη κινδυνεύοντας να την διασπάσουν καθοδικά.

Νέα υψηλά έτους σημείωσαν σήμερα οι ΤΕΝΕΡΓ και ΑΔΜΗΕ και νέα χαμηλά καμία.

Το γεγονός ότι οι μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών είναι πολύ περισσότερες από τις  μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων καθώς και το γεγονός ότι οι μετοχές σε νέα υψηλά είναι περισσότερες αυτών σε νέα χαμηλά, επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε ανοδική αγορά (bull market) όπου θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε πωλήσεις.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text