Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗSBC: Σε ελεύθερη πτώση τα κέρδη, καταργεί 35.000 θέσεις εργασίας

ΗSBC: Σε ελεύθερη πτώση τα κέρδη, καταργεί 35.000 θέσεις εργασίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στην κατάργηση 35.000 θέσεων εργασίας ή περίπου το 15% του εργατικού της δυναμικού θα προχωρήσει η HSBC Holdings μέσα στην επόμενη τριετία, σχεδιάζοντας παράλληλα τη μείωση του κόστους κατά 4,5 δισ. δολάρια, με την τράπεζα αντιμέτωπη με την πρόκληση του κοροναϊού αλλά και τις διαδηλώσεις στο Χογκ-Κογκ. Η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων κατώτερων των προσδοκιών έστειλε σε ελεύθερη πτώση τη μετοχή της, με απώλειες 3% στο Χρηματιστήριο του Χογκ-Κογκ.

To μεγαλύτερο μέρος των κερδών της HSBC προέρχεται από δραστηριότητες στην Ασία, ενώ βρίσκεται παράλληλα σε αναζήτηση μόνιμου διευθύνοντος συμβούλου, την ώρα που ο Νόελ Κουίν, που έχει αναλάβει προσωρινά καθήκοντα επικεφαλής, προσπαθεί να πείσει το αναποφάσιστο διοικητικό συμβούλιο ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση.

«Ορισμένες δραστηριότητές μας δεν εμφανίζουν αποδεκτές αποδόσεις», ανέφερε ο κ. Κουίν σε ανακοίνωσή του κατά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της HSBC, προειδοποιώντας ότι οι προοπτικές του 2020 είναι αβέβαιες.

Οι περικοπές αφορούν και δραστηριότητες της HSBC στην Ευρώπη και στο τμήμα επενδυτικής στρατηγικής και ειδικότερα το τμήμα σταθερού εισοδήματος.

Τα προ φόρων κέρδη της HSBC έκαναν βουτιά 33%, υποχωρώντας στα 13,35 δισ. δολάρια, λόγω του κόστους αναδιάρθρωσης, που ανήλθε στα 7,3 δισ. δολάρια.

Εν μέσω προκλήσεων και αβεβαιότητας, η HSBC ανέστειλε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών για το 2020 και 2021.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text