Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ υποχωρεί σήμερα(Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020) προς το χαμηλό έτους των 900 μονάδων

Ο ΓΔ υποχωρεί σήμερα(Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020) προς το χαμηλό έτους των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Κάπως ανησυχητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,70% (στις 913 μονάδες, στις 4.20 μμ) και μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 918 μονάδων και ταυτόχρονα χάνει σχεδόν το μισό της διπλής ανοδικής αντίδρασης ΡΕ και ΙΒ τείνοντας προς το ισχυρό ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων που έχει επιβεβαιωθεί με τον διπλό πυθμένα Ρ-Ι.

Αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 900 μονάδες, τότε θα είναι αρκετά πιθανό να ταλαιπωρηθεί η αγορά στο εύρος των 800 – 900 μονάδων. Μόνον αν ο ΓΔ ξεπεράσει την διπλή τοπική κορυφή Ε-Β των 922 μονάδων και ακόμα καλύτερα, τον μέσον άξονα των 925 μονάδων του δίμηνου εύρους των 900-950 μονάδων, τότε μόνον θα επανέλθουν οι προσδοκίες μας για την κατάκτηση των 1000 μονάδων.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ δυο μετοχές, οι ΕΛΛ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΙΚΤΙΝ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο κάτω του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΕΛΛ, μια μετοχή «δεύτερης ταχύτητας» καθώς έχει παρατηρηθεί στο παρλθόν ότι σημειώνει άνοδο με καθυστέρηση μερικές εβδομάδες μετά τα υψηλά των περισσότερων μετοχών.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ενώ αντίθετα, μια μετοχή, ο ΜΥΤΙΛ, επιβεβαιώνει το χθεσινό οριακό σήμα πώλησης με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Τείνουν επίσης  να δώσουν τέτοια μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων οι σημαντικές τραπεζικές ΑΛΦΑ και ΕΤΕ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι ΜΙΓ, ΕΛΛ και ΑΔΜΗΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους, γεγονός που σημαίνει ότι η κύρια τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική (αλλά τείνουν να απειληθούν οι σημαντικές 900 μονάδες του ΓΔ).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text