Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΟΤΕ: Μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή – Καθαρά κέρδη 410 εκατ. το 2019

ΟΤΕ: Μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή – Καθαρά κέρδη 410 εκατ. το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΤΕ: Μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή – Καθαρά κέρδη 410 εκατ. το 2019

Στις πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις παρέμεινε και το 2019 ο ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα της παρελθούσης οικονομικής χρήσης, που ανακοίνωσε πριν από λίγο η εισηγμένη εταιρεία, τα καθαρά κέρδη για το 2019 διαμορφώθηκαν στα 410 εκατ. ευρώ, από 281 εκατ. ευρώ το 2018 πετυχαίνοντας άνοδο της τάξεως του 45,9%.

Ταυτόχρονα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ ανήλθαν στα 123,5 εκατ. ευρώ από 53 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο του 2018, πετυχαίνοντας μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 133%.

Το προτεινόμενο μέρισμα για τα κέρδη χρήσεως του 2019 διαμορφώνεται στα 0,55 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης, οι επενδύσεις το 2019 διαμορφώθηκαν στα 661,8 εκατ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν κατά 9,4% το δ' τρίμηνο στα 355,9 εκατ. ευρώ και κατά 3,6% στο δωδεκάμηνο στα 1,36 δισ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών το δ' τρίμηνο αυξήθηκε σε 1,04 δισ. ευρώ από 973 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2018, ενώ στο σύνολο της χρήσης 2019 τα έσοδα του Οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 3,9 δισ. ευρώ από 3,8 δισ. το προηγούμενο έτος.

jsfghsuigfsdgfu

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Δ’ τριμήνου και έτους 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε:

«Οι επιδόσεις μας το τελευταίο τρίμηνο ήταν το επιστέγασμα μίας πολύ δυνατής χρονιάς. Δικαιώνουν τη στρατηγική που υλοποιούμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια επί σειρά ετών. Είμαι ικανοποιημένος από την αύξηση εσόδων και την ισχυρή κερδοφορία στην Ελλάδα σε επίπεδο έτους, καθώς και από τη σημαντική βελτίωση κατά το τελευταίο τρίμηνο στη Ρουμανία.

Ωστόσο, αυτό που με κάνει υπερήφανο είναι η πρόοδος που έχουμε επιτύχει στη διαδικασία μετασχηματισμού του ΟΤΕ. Στο περιβάλλον και στον κλάδο μας συντελούνται θεμελιώδεις αλλαγές και ήδη λαμβάνουμε δραστικά μέτρα ώστε να καταστήσουμε τον οργανισμό πιο ευέλικτο, να εξορθολογίσουμε τα κόστη μας και να αναπτύξουμε νέες πηγές εσόδων. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπεγράφη πριν λίγες μέρες στον ΟΤΕ, μας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνουμε βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί, προς όφελος της εταιρείας και των ανθρώπων μας.

Η διαρκής ενίσχυση των ταμειακών ροών μας παρέχει τους πόρους που χρειάζονται για να επενδύσουμε στις ανάγκες των πελατών μας και της νέας ψηφιακής εποχής, να επιβραβεύσουμε τους ανθρώπους μας και να ανταμείψουμε τους μετόχους μας».

Προοπτικές

Καθώς το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώνεται, o OTE αναμένεται ότι θα συνεχίσει να παρουσιάζει θετική πορεία στα έσοδά του χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση για τις ευρυζωνικές του υπηρεσίες και τις υπηρεσίες δεδομένων κινητής, αποτέλεσμα της τεχνολογικής του υπεροχής, της συνεχούς αναβάθμισης των υποδομών του και της εστίασης στην εμπειρία του πελάτη. Στη Ρουμανία, οι προσπάθειες ανάκαμψης αποδίδουν, οδηγώντας σε σταδιακή βελτίωση.

O OTE έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι ψηφιακοποίησης και μετασχηματισμού, με σκοπό να γίνει ακόμα πιο ευέλικτος, αποδοτικός και προσανατολισμένος στον πελάτη. Με το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων σε FTTC και 4G να έχει ολοκληρωθεί, η διοίκηση αναμένει οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία να διαμορφωθούν σε €600,0 εκατ. το 2020. Χάρη στη λειτουργική του αποδοτικότητα σε όλους του τομείς, σε συνδυασμό με την εποχικότητα των επενδύσεων σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, ο ΟΤΕ αναμένει ότι οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές θα αγγίξουν φέτος τα €610,0 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 25% και οι ελεύθερες ταμειακές ροές τα €350,0 εκατ., λόγω των εξαιρετικά υψηλών εκτάκτων δαπανών.

Λαμβάνοντας υπόψη την αναβολή της αναμενόμενης πληρωμής του 2019 για άδειες φάσματος, η αμοιβή των μετόχων για το 2020 αναμένεται να ανέλθει σε €400,0 εκατ., σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά τα επίπεδα ρεκόρ των εκτιμώμενων πληρωμών για άδειες φάσματος και τα έξοδα αναδιάρθρωσης.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text