Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Τα κρίσιμα ραντεβού με τους οίκους αξιολόγησης μέσα στο 2020

Τα κρίσιμα ραντεβού με τους οίκους αξιολόγησης μέσα στο 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα κρίσιμα ραντεβού με τους οίκους αξιολόγησης μέσα στο 2020

Νέες αξιολογήσεις της Ελλάδας αναμένονται το επόμενο διάστημα από τους διεθνείς οίκους. Οι προοπτικές της χώρας ασφαλώς είναι θετικές, ενώ μετά και την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch μέσα στον Ιανουάριο, αυξάνονται οι πιθανότητες και για παραπάνω αναβαθμίσεις.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον και την απόφαση του SSM για το σχέδιο «Ηρακλής», μια εξέλιξη που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά των ελληνικών ομολόγων. Μάλιστα, στα τέλη του μήνα έρχεται και η πολυαναμενόμενη πλήρης άρση των περιορισμών που είχαν οι ελληνικές τράπεζες στις αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Το χρονοδιάγραμμα των αξιολογήσεων

Τα επόμενα ραντεβού στο πρώτο εξάμηνο του 2020 έχουν καθοριστεί για τις 24 Απριλίου με διπλή αξιολόγηση από τους S & P και DBRS. Τον Μάιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση της Moody’s για την ελληνική οικονομία.

Όσον αφορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, τρεις είναι οι κρίσιμες Παρασκευές για τη χώρα μας. Στις 24 Ιουλίου αναμένεται η δεύτερη προγραμματισμένη αξιολόγηση της Fitch και στις 23 Οκτωβρίου επανέρχονται οι S & P και DBRS με τη δική τους αναφορά για την Ελλάδα. Τον κύκλο των αξιολογήσεων κλείνει η Moody’s στις 6 Νοεμβρίου με την δεύτερη ετυμηγορία της μέσα στο 2020.

Μέχρι σήμερα, οι DBRS και Standard & Poor’s βαθμολογούν την Ελλάδα στην κλίμακα BB low ή ΒΒ- που αντιστοιχεί στην ίδια βαθμολογία. Μόνο η Moody’s βαθμολογεί την Ελλάδα στην κατηγορία Β1 που είναι μια κλίμακα χαμηλότερη από την ΒΒ-.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε «ΒΒ» από «ΒB-» τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός οίκος Scope, οι αναφορές του οποίου έχουν προγραμματιστεί στις 6 Μαρτίου, 17 Ιουνίου και 4 Δεκεμβρίου 2020, βαθμολογεί την Ελλάδα σε ΒΒ, αλλά με την ιδιαιτερότητα ότι δεν έχει αναγνωριστεί από την ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ αναγνωρίζει μόνο τους οίκους Standard & Poor’s, Fitch, Moody’s και DBRS.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text