Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 19/2/2020) να αποφύγει την πτώση του στις 900 μονάδες

O ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 19/2/2020) να αποφύγει την πτώση του στις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρακολουθούμε τις προσπάθειες της αγοράς να κρατηθεί σε ανοδική τάση. Ο ΓΔ με μετριότατες δυνάμεις (με τζίρο αναμενόμενο στα 60 εκατ στο κλείσιμο) σημειώνει αυτή τη στιγμή 3.05 μμ, μια αναιμική άνοδο +0,60% (στις 917 μονάδες) χωρίς να μπορεί να φτάσει ούτε τον ΕΚΜΟ30 των 919 μονάδων, ούτε την διπλή κορυφή ΕΒ των 922 μονάδων και ούτε τον  μέσον άξονα των 925 μονάδων του δίμηνου εύρους του των 900-950 μονάδων.

Αντίθετα, ο ΓΔ βρίσκεται κοντά, σε απόσταση 17 μονάδων ή 1,80%, από την σημαντική στήριξη των 900 μονάδων την οποίαν αν διασπάσει καθοδικά τότε θα είναι πιθανή μια ταλαιπωρία του ΧΑ σε μεγάλο μέρος του  πρώτου εξάμηνου του 2020.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ. Θα προχωρήσουμε σε μερικές αγορές αν ο ΓΔ σημειώνει μια καλή άνοδο άνω του +1,50% και, αντίθετα, θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις αν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά τις 900 μονάδες.

Μετοχές


Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή οι 6 στις 10 εμπορεύσιμες μετοχές και μόνον μια μετοχή, η ΟΛΥΜΠ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%, ενώ καμία δεν σημειώνει πτώση μεγαλύτερη του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΟΛΥΜΠ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +5% με μεγάλους όγκους σχεδόν 100 χιλ τεμαχίων προσεγγίζοντας τον σημαντικό αγοραστικό στροφέα των 2,50 ευρώ.

Μια μόνον μετοχή δίνει σήμερα σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών, η ΠΡΟΦ που διασπά με μεγάλη άνοδο +2,20% την κορυφή τέλους 2019.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλό τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν τα ως άνω σήματα αγορών οι, ΟΛΥΜΠ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και ΚΡΙ ενώ τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΙΝΛΟΤ και ΟΛΠ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι ΤΕΝΕΡΓ και ΠΡΟΦ και νέα χαμηλά έτους η ΠΛΑΘ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΟΛΥΜΠ και ΟΤΕ και διανομές σε καμία μετοχή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text