Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | "Θολό" το μέλλον της HSBC στην Ελλάδα

"Θολό" το μέλλον της HSBC στην Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Θολό" το μέλλον της HSBC στην Ελλάδα

Άσχημα τα νέα για την παρουσία της HSBC στην Ελλάδα καθώς στις ανακοινώσεις του περί ριζικής μείωσης του κόστους ο επικεφαλής της τράπεζας κ. Noel Quinn είπε οτι θα περικόψει την παρουσία της τράπεζας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ και θα επενδύσει περισσότερο στην Ασία.

Παρά το γεγονός οτι δεν υπήρξε καμμία αναφορά σε συγκεκριμένες χώρες, ο διεθνής τύπος έχει από καιρό επισημάνει οτι η τράπεζα σχεδίαζε το κλείσιμο των καταστημάτων της στην Τουρκία και σε μικρές ευρωπαικές αγορές. Και δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή αγορά για τον τραπεζικό κολοσσό.

Ο κ. Quinn δεν έδωσε καμμία εξήγηση για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί ούτε εξειδίκευσε τον αριθμό των απολύσεων που θα γίνουν προκειμένου να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας της τράπεζας. Είπε οτι το πρόγραμμα περικοπών θα ολοκληρωθεί μέσα στην  τριετία.

Ο διεθνής οικονομικός τύπος εκτιμά οτι η μείωση των θέσεων εργασίας θα φτάσει τις 35.000 υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος δεν είναι απαραίτητο οτι θα προέλθει μόνο από απολύσεις, αλλά και από παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας περιλαμβάνει την πώληση ενεργητικού αξίας 100 δισ δολαρίων. Οι ζημιές του τελευταίου τριμήνου του 2019 ήταν 3,9 δισ δολάρια και το ετήσιο κέρδος μειώθηκε κατά 33% στα 13,3 δισ δολάρια.

Η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 5,74% τον τελευταίο μήνα και βρίσκεται 10,12% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text