Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κίνα: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από τη Λαϊκή Τράπεζα

Κίνα: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων από τη Λαϊκή Τράπεζα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο έλεγχος της επιδημίας του νέου κορωνοϊού βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) με την διάθεση περισσότερων πιστώσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωσή του, όπως ανακοίνωσε χθες η ίδια τράπεζα.

Η PBOC θα βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν την δύσκολη περίοδο για την Κίνα, μέσω της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού, της αύξησης της πιστωτικής ικανότητας προς τις επιχειρήσεις, αλλά και την διάθεση περισσότερων μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων, σύμφωνα με την τετράμηνη αναφορά για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Στους 2.118 οι νεκροί

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό μεγαλώνει, ωστόσο μειώνονται κατά πολύ σε αριθμό τα νέα κρούσματα στην Κίνα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας, άλλα 114 άτομα απεβίωσαν ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα να φτάνει τους 2.118, ενώ άλλοι δέκα έχουν πεθάνει εκτός χώρας, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων στα 2.128.

Ωστόσο, τα νέα κρούσματα περιορίζονται αισθητά καθώς χθες υπήρξαν μόλις 394, δηλαδή πάνω από 1.000 λιγότερα σε σχέση με 24 ώρες πριν. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε έτσι σε 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα.

Ενα ακόμη θετικό στοιχείο είναι πως σύμφωνα με τις αρχές, 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, ενώ ο αριθμός αυτός με τους ασθενείς από το εξωτερικό, ανεβαίνει στα 16.433. Συνολικά, υπήκοοι από 30 χώρες έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Πηγή: www.economistas.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text