Αρχική | Πολιτική | Κοινωνία | ΝΥΤ: Η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά – Tα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγουν οι τουρίστες

ΝΥΤ: Η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά – Tα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγουν οι τουρίστες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΝΥΤ: Η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά – Tα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγουν οι τουρίστες

Αφιέρωμα στις ομορφιές της χώρας μας.

Καταγάλανα νερά, χρυσές αμμουδιές, φιλόξενοι οικοδεσπότες και γραφικά τοπία είναι κυρίως όσα έχουν στο μυαλό τους οι τουρίστες που καταφθάνουν στην χώρα μας για τις διακοπές τους. Αυτό αναζητούν και με τα κριτήρια αυτά επιλέγουν μέρος.

Αυτό αναφέρει και στο δημοσίευμα που υπογράφει στους New York Times η Κατερίνα Χρυσομάλλη. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει «η Ελλάδα ετησίως υποδέχεται περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους, με τους περισσότερους να επισκέπτονται τις έξι βασικές νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας».

Η απόφαση για την επιλογή καθορίζεται τόσο από τον χρόνο που έχει στην διάθεσή του κάποιος τουρίστας όσο και από την προέλευσή του.

Η αρθρογράφος επισημαίνει πως υπάρχουν πολλά νησιά που μπορεί να φαίνονται γεωγραφικά κοντά, τα ταξίδια όμως μέσω του πλοίου μπορεί να διαρκέσουν πολλές ώρες, δεδομένου ότι πραγματοποιούν πολλές στάσεις.

Τα νησιά του Σαρωνικού για γαλήνη και ηρεμία
Η Χρυσομάλλη στο κείμενό της γράφει πως τα νησιά του Σαρωνικού είναι ο ιδανικός προορισμός για όποιον αποζητά χαλάρωση και ηρεμία στις διακοπές του. Εξυμνεί την Αίγινα, την Ύδρα και σχολιάζει πως τα μέρη αυτά ενδείκνυνται και για ολιγοήμερες διακοπές, επειδή είναι κοντά στην Αθήνα.

Κρήτη και Κυκλάδες για διασκέδαση
Τις Κυκλάδες και την Κρήτη συνιστά η αρθρογράφος για διασκέδαση και αναψυχή. Αναδεικνύει την Μύκονο και την Ίο ανάμεσα στα νησιά με τους πιο ξέφρενους ρυθμούς, ενώ αναφέρει πως από την δεκαετία του ’70 η Πάρος συγκεντρώνει πλήθος τουριστών.

Η αγαπημένη πολλών Σαντορίνη, προσφέρει απίστευτη θέα ενώ οι επισκέπτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πληθώρα ξενοδοχείων. Αν κάποιος ταξιδέψει νοτιότερα, θα φτάσει στην Κρήτη. Η Χρυσομάλλη υπογραμμίζει πως εκεί θα συναντήσει κανείς πατριώτες κατοίκους, τοπικά προϊόντα και μοναδικά τοπία.

Τα νησιά του Ιονίου για την αρχιτεκτονική τους
Η Κέρκυρα φημίζεται για την αρχιτεκτονική της, με τους Ιταλούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς να είναι οι βασικοί επισκέπτες της. Τα χωριά της είναι σαν να είναι βγαλμένα από ζωγραφιά. Η Κεφαλονιά είναι το ίδιο πανέμορφη, ενώ η παραλία του Μύρτου και ο Άσσος είναι από τις πιο λαμπερές.

Τα Δωδεκάνησα για τις αμμουδιές
Η Χρυσομάλλη εξυμνεί κυρίως την Κω, που είναι γνωστή για την ιστορία της, τις παραλίες και το γουίντσερφινγκ. Γράφει επίσης για τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών της παραλίας του Αγίου Φωκά.

Οι Σποράδες για την φύση τους και την πεζοπορία
...με τις καλύτερες επιλογές να είναι αυτές της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Τονίζει πως η Σκόπελος έχει τις περισσότερες εκκλησίες, ενώ μιλά για την θέα της Αλοννήσου.

Το βόρειο Αιγαίο για χαλάρωση επίσης
Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο πρωταγωνιστεί η Ικαρία, όπου οι κάτοικοι ζουν μέχρι τα 90 και μάλιστα ευτυχισμένοι.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text