Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Στη λάμψη του χρυσού προσφεύγουν οι επενδυτές

Στη λάμψη του χρυσού προσφεύγουν οι επενδυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κοντά σε υψηλά επταετίας οι τιμές

Κοντά σε υψηλά επταετίας παραμένει ο χρυσός, με τη σκιά του κοροναίού βαριά πάνω από την παγκόσμια οικονομία και τα διεθνή χρηματιστήρια, στρέφοντας τους επενδυτές προς το καταφύγιο του πολυτίμου μετάλλου.

H τιμή σποτ του χρυσού κινήθηκε στα 1.610,31 δολάρια ανά ουγκιά, πολύ κοντά στα υψηλά της προηγούμενης συενδρίασης, όπου είχε αναρριχηθεί έως και τα 1.613,30 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2013. Η στροφή των επενδυτών προς τη λάμψη του χρυσού είναι ενδεικτική των ανησυχιών για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην κινεζική και παγκόσμια οικονομία.

O αριθμός νέων κρουσμάτων κοροναϊού στην Κίνα έχει επιβραδυνθεί, όμως η αύξηση και ο πρώτος θάνατος στη Νότια Κορέα εντείνουν τις ανησυχίες για ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας και σε άλλες χώρες εκτός κινεζικών συνόρων.

«Για όσον καιρό το πρόβληαμ του κοροναϊού παραμένει στις πρώτες ειδήσεις, οι τιμές του χρυσού θα κινούνται ανοδικά», επισημαίνει o Σεργκέι Ρέφσκι, αναλυτής στην SP Angel.

Oι αρχές του Πεκίνου έχουν δεσμευθεί για μέτρα στήριξης της οικονομίας και διοχέτευσης ρευστότητας, με την κεντρική τράπεζα να μειώνει το βασικό επιτόκιο δανεισμού και τις τράπεζες στη Σαγκάη να έχουν εκδώσει φθηνά δάνεια 1,31 δισ. γιουάν(186,8 εκατ. δολάρια) για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μεταξύ των υπολοίπων πολυτίμων μετάλλων, το παλλάδιο κινήθηκε στα 2.716,67 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας σημειώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ιστορικό υψηλό, στα 2.841,54 δολάρια ανά ουγκιά. Κέρδη και για το ασήμι, στα 18,27 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχωρούσε στα 995,88 δολάρια.

www.naftemporiki.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text