Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020) η αδυναμία της αγοράς με τον ΓΔ να πλησιάζει και πάλι την στήριξη των 900 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020) η αδυναμία της αγοράς με τον ΓΔ να πλησιάζει και πάλι την στήριξη των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,60% (στις 910 μονάδες, στις 2.15 μμ) και με μέτριο για την εποχή τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 919 μονάδων και επίσης τον τοπικό κυλιόμενο πυθμένα των 911 μονάδων.

Αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τις 900 μονάδες, τότε πιθανόν να έχουμε πρόβλημα δηλαδή μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση, αντίθετα, αν ανακάμψει άμεσα και διασπάσει ανοδικά τον μέσο άξονα των 925 μονάδων του δίμηνου εύρους του , τότε πιθανόν να ακολουθήσει την πορεία των ξένων δεικτών δηλαδή, νέα υψηλά 12μήνου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει άνοδο άνω του +3%  η πτώση κάτω του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδική / καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης / στήριξης. Από αυτή την άποψη η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής – ουδέτερη.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα τρεις μετοχές, οι ΟΛΥΜΠ, ΤΕΝΕΡΓ και ΜΙΓ και νέα χαμηλά έτους σημειώνουν οι ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΕΥΑΠΣ, ΑΤΤ και ΜΥΤΙΛ. Παρατηρούμε ότι αρχίζουν τα νέα χαμηλά να υπερτερούν των νέων υψηλών, δυσμενές σημάδι – προπομπός αναστροφής τάσης.

Συσσωρεύσεις δεν διακρίνουμε αυτή τη στιγμή σε καμία μετοχή και διανομές σε ΜΥΤΙΛ και ΕΧΑΕ.

Ο ΜΥΤΙΛ διανέμεται σήμερα με πτώση σχεδόν -2% και όγκο σχεδόν 500 χιλ τεμαχίων. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο.  Τεχνικό σήμα εξόδου έχει δώσει στα τέλη Ιανουαρίου με καθοδική διάσπαση στήριξης – χαμηλού τριμήνου.

Ο ΔΤΡ και πάλι σήμερα κάτω των 800 μονάδων. Τελικά, οι τραπεζικές μετοχές έχουν σχεδόν ξαναγίνει το «βαρύδι» του χρηματιστηρίου Αθηνών. Και ο αγώνας των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια συνεχίζεται.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text