Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Το fund που βλέπει άνοδο έως 100% των ελληνικών μετοχών φέτος

Το fund που βλέπει άνοδο έως 100% των ελληνικών μετοχών φέτος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το fund που βλέπει άνοδο έως 100% των ελληνικών μετοχών φέτος

Οι ελληνικές μετοχές επιδόθηκαν σε ένα θεαματικό ράλι πέρυσι, αλλά παραμένουν πολύ μακριά από τα ιστορικά υψηλά επίπεδά τους. Με τις αποτιμήσεις τους να θεωρούνται ακόμη ελκυστικές, την ανάπτυξη να ανεβάζει ταχύτητα και τις τράπεζες να δίνουν μάχη να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων κάποιοι πιστεύουν ότι το ράλι όχι μόνο θα έχει συνέχεια, αλλά ενδεχομένως να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Μεταξύ των επενδυτών που δίνουν ανεπιφύλακτα την ψήφο τους στις ελληνικές μετοχές είναι το hedge fund Helm Investment Partners του Philip Reade. Όπως αναφέρει άρθρο του Forbes το fund προβλέπει αύξηση έως και 100% για τις ελληνικές μετοχές φέτος. «Βλέπουμε τρομερή δυναμική ανόδου στην Ελλάδα» εξήγησε ο Reade στο Contrarian Investor Podcast. Αναφερόμενος ειδικότερα στις τραπεζικές μετοχές σημείωσε πως διαπραγματεύονται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα της λογιστική αξίας και κατά συνέπεια «θα μπορούσαν εύκολα να ανέβουν 50% έως 100%». Διπλασιασμό της αξίας βλέπει και για τη μετοχή της ΔΕΗ ΔΕΗ που στις ΗΠΑ διαπραγματεύεται με το σύμβολο PUPAF. Όπως αναφέερι τα EBITDA της προβλέπεται να τριπλασιαστούν φέτος.

Το Helm Investment Partners διαθέτει μετοχές αρκετών ελληνικών τραπεζών, ενώ έχει και μία «μεγάλη τοποθέτηση» στη ΔΕΗ.

Ο Reade πιστώνει τη δυναμική του χρηματιστηρίου στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τονίζοντας: «Ο νέος πρωθυπουργός πραγματικά δουλεύει σοβαρά... Είναι πολύ λογικός και με φιλικές στην αγορά πολιτικές».

Όπως εξηγεί ο ιδρυτής του fund η στρατηγική του δεν είναι να αγοράζει όταν όλοι οι άλλοι πανικοβάλονται, όπως κάνουν αρκετά hedge funds. Αναζητεί χώρες που αναδύονται μία κρίση και επενδύει στις μεγαλύτερες μετοχές. Θέλει το κέρδος του να έρθει από την αλλαγή στον ψυχολογικό κύκλο. Αυτή την περίοδο είναι θετικός και προς την τουρκική αγορά, όπως επίσης και σε εκείνη της Χιλής.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text