Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | ΙΑΤΑ: 29 δισ. δολάρια θα στοιχίσει ο κοροναϊός στις αεροπορικές εταιρείες το 2020

ΙΑΤΑ: 29 δισ. δολάρια θα στοιχίσει ο κοροναϊός στις αεροπορικές εταιρείες το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ξέσπασμα του κοροναϊού απειλεί να εξαλείψει 29 δισ. δολάρια από τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως το 2020, κυρίως από τις κινεζικές επιχειρήσεις, καθώς ο ταξιδιωτικός κλάδος καταρρέει παγκοσμίως, αναφέρει η διεθνής ένωση αεροπορικών μεταφορών (IATA).

Η ΙΑΤΑ ανακοίνωσε ότι ο κοροναϊός έχει τη δυναμική να οδηγήσει σε πτώση 13% της ζήτησης για ασιατικές αεροπορικές επιχειρήσεις φέτος.

Η πτώση έρχεται σε μια στιγμή που οι πωλήσεις των εν λόγω εταιρειών ήταν σε ανοδική πορεία.

Η εναέρια κυκλοφορία παγκοσμίως θα μειωθεί κατά 4,7% φέτος, σηματοδοτώντας την πρώτη συνολικά πτώση της ζήτησης από την κρίση του 2008 και του 2009, τόνισε η ΙΑΤΑ. Το πώς θα επηρεαστούν τα κέρδη ήταν ακόμη ασαφές.

Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ένα σενάριο κατά το οποίο ο κοροναϊός έχει επίδραση τύπου V, παρόμοια με αυτή που είχε ο SARS το 2003, με απότομη πτώση που θα ακολουθείται από μια ταχεία ανάκαμψη.

Διεθνείς αεροπορικές επιχειρήσεις, όπως η British Airways, η Lufthansa, η Qantas της Αυστραλίας και οι τρεις μεγαλύτερες αμερικάνικές, έχουν αναστείλει τις πτήσεις προς την Κίνα, σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι τα τέλη Απριλίου ή Μαΐου.

Η Cathay Pacific ζήτησε από τους εργαζόμενούς της να πάρουν τρεις εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εντός της Κίνας και ο φόβος για την ασθένεια έχουν συντρίψει τη ζήτηση για εγχώριες πτήσεις στην γοργά αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.

Πολλά κράτη προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν στην Κίνα ή απαγορεύουν την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Κίνα, ιδιαίτερα από την περιοχή Wuhan.

"Πρόκειται για δύσκολες στιγμές στην παγκόσμια βιομηχανία αεροπορικών μεταφορών. Βασική προτεραιότητα είναι να σταματήσει η διάδοση του ιού", τονίζει η ΙΑΤΑ. "Αυτό θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος για τις αεροπορικές επιχειρήσεις".

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text