Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η στήριξη των 900 μονάδων του ΓΔ απειλείται σήμερα (Παρ, 21/22020) με καθοδική διάσπαση

Η στήριξη των 900 μονάδων του ΓΔ απειλείται σήμερα (Παρ, 21/22020) με καθοδική διάσπαση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Η τεχνική κατάσταση του ΓΔ αρχίζει να γίνεται κρίσιμη. Ο εν λόγω δείκτης με μέτρια πτώση -1% και πολύ μικρούς τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) βρίσκεται αυτή τη στιγμή (2.10 μμ) στις 903 μονάδες και με μια μικρή περαιτέρω πτώση -0,35% θα διασπάσει καθοδικά την επιβεβαιωμένη από διπλό πυθμένα στήριξη των 900 μονάδων με συνέπεια ενδεχόμενη ανάπτυξη καθοδικού ρεύματος προς τις 850 ή και 800 μονάδες. Παρηγορητικό στοιχείο είναι οι σημερινοί πολύ μικροί τζίροι και η άριστη εικόνα των ξένων δεικτών που κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Πάντως, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και μόνον μια ισχυρή ανοδική αντίδραση με ανοδική διάσπαση της διπλής κορυφής Ε-Β (κοίτα γράφημα) θα μπορούσε να μας καθησυχάσει.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) γιατί είναι κάπως απίθανο να κλείσει ο ΓΔ κάτω της στήριξης των 900 μονάδων, γεγονός που για εμάς θα ισοδυναμεί με σήμα ελάφρυνσης θέσεων.

Μετοχές

Τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε κινούνται αυτή τη στιγμή καθοδικά αλλά μόνον μια μετοχή, η ΑΡΑΙΓ, σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδικά διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ και τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι ΕΛΧΑ και ΟΛΠ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ τέσσερες, οι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΛΑΘ και ΜΥΤΙΛ, σημειώνουν νέα χαμηλά έτους. Η σχέση 0 προς 4 μπορεί να αποτελεί προπομπό (leading indicator) καθοδικής τάσης στον ΓΔ και στην γενική αγορά.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text