Αρχική | Πολιτική | Συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Μέρκελ, Σάντσεθ, Κόντε στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Μέρκελ, Σάντσεθ, Κόντε στις Βρυξέλλες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνάντηση Μητσοτάκη, Μακρόν, Μέρκελ, Σάντσεθ, Κόντε στις Βρυξέλλες

Μαραθώνιος είναι ο κύκλος των διαβουλεύσεων στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021-2027.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, στα γραφεία της Ισπανικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος άπαντα τα ανοιχτά ζητήματα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του στις χθεσινές εργασίες της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, εκ νέου, την ελληνική θέση, σύμφωνα με την οποία "δε μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα".

Μητσοτάκης Μακρόν

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός ανέδειξε το γεγονός ότι οι υφιστάμενες προτάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέχουν πολύ από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως είναι απαραίτητο να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να υπάρξει η μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των δύο τόσο σημαντικών για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα οργάνων. "Δεν πρέπει να εμφανιστούμε ως νέοι αλχημιστές", ήταν, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού, ο οποίος εστίασε και στην Πολιτική Συνοχής, επισημαίνοντας ότι δε θα πρέπει να θεωρείται απλά ως μεταφορά πόρων από τις πλούσιες χώρες προς τις φτωχότερες. "Η Πολιτική Συνοχή αποτελεί σημείο αναφοράς", ανέφερε, ενώ πηγές της κυβέρνησης σχολίαζαν ότι οι συγκεκριμένοι πόροι είναι, για αρκετές χώρες, σημαντικοί, προκειμένου να έρθουν στο προσκήνιο έργα υποδομών, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού που ενισχύουν την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

Δ. Γκάτσιος

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text