Αρχική | Διάφορα | Μικρομέτοχος-Επιλογές | Ποιές μετοχές κερδίζουν λόγω κορωνοιού, σε ποια μετοχή αποχωρεί η Brevan Howard και που ετοιμάζεται μεγάλο placement

Ποιές μετοχές κερδίζουν λόγω κορωνοιού, σε ποια μετοχή αποχωρεί η Brevan Howard και που ετοιμάζεται μεγάλο placement

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ποιές μετοχές κερδίζουν λόγω κορωνοιού, σε ποια μετοχή αποχωρεί η Brevan Howard και που ετοιμάζεται μεγάλο placement

ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ   ΠΟΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ Η BREVAN HOWARD ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ PLACEMENT

Φίλοι μικρομέτοχοι, λόγω του κορονοϊού έχει ξεσπάσει μεγάλη αναταραχή στα χρηματιστήρια. Ο φόβος έχει ξεκινήσει να κυριεύει τους επενδυτές. Εμείς σήμερα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ποιες μετοχές στο ελληνικό χρηματιστήριο θα βγουν κερδισμένες λόγω του κορονοϊού.

  • Φίλοι μικρομέτοχοι, λόγω του κορονοϊού η τιμή του πετρελαίου πήρε την κατιούσα. Την Παρασκευή το WTI Crude έκλεισε στα 53.38 δολάρια και το Brent στα 57.94 δολάρια. Για μας έχει τεράστια σημασία το πρόσφατο report που έβγαλε η Goldman Sachs ότι προβλέπει το 2020 η μέση τιμή του WTI να είναι στα 53 δολάρια και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να χτυπήσει και χαμηλό τα 40 δολάρια.

Όλα τα ηλεκτρονικά μέσα και εφημερίδες μας έχουν τρελάνει ότι θα επηρεαστεί αρνητικά ο τουρισμός μας και αυτό θα έχει πολλαπλές παράπλευρες αρνητικές συνέπειες.

  • Εμείς θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και θεωρούμε την πτώση του πετρελαίου ΕΥΛΟΓΙΑ. Εάν πέσει μέσα στην πρόβλεψή της η Goldman Sachs αυτό θα είναι το πιο ευχάριστο νέο για τις εισηγμένες εταιρείες μεταφορών.

Πρώτη και καλύτερη η μετοχή της AEGEAN. Για να καταλάβετε, στο πρώτο εννεάμηνο του 2019 τα πιο ακριβά καύσιμα επηρέασαν αρνητικά κατά 16 εκατ. ευρώ τα αποτελέσματα παρόλο που η AEGEAN πραγματοποιεί αντιστάθμιση κινδύνου (hedging) καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της για καύσιμα.

Για να έχετε μια αίσθηση, τα 16 εκατ. ευρώ είναι περίπου το 30% των ετησίων κερδών της AEGEAN. Εμείς πιστεύουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ηρεμήσει το θέμα του ιού και θα έχει μικρή επίπτωση στη ζήτηση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Goldman Sachs για το 2020 αυτό θα είναι ένα εξαιρετικό νέο για τους μετόχους της AEGEAN γιατί με τους ίδιους συντελεστές πληρότητας αλλά επειδή το κόστος καυσίμου θα είναι χαμηλότερο αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση κερδοφορίας.

Οι καταστροφολόγοι εκτός από την AEGEAN έβαλαν στο στόχαστρο και την AUTOHELLAS. Ότι λόγω του ιού θα νοικιάσουν λιγότερα αυτοκίνητα οι κινέζοι και έτσι θα μειωθούν τα αποτελέσματα της AUTOHELLAS. Εμείς αντίθετα πιστεύουμε ότι ο ιός δημιουργεί ευνοϊκά δεδομένα για την AUTOHELLAS και εξηγούμαστε.

Η AUTOHELLAS εκτός από τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις, που ειρήσθω εν παρόδω, ελάχιστοι κινέζοι ούτως ή άλλως είναι πελάτες της AUTOHELLAS είναι και στο εμπόριο καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Εμείςεκτιμούμε ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τους καταναλωτές.

Πιστεύουμε, ότι επειδή θα αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών αυτό θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση για καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Γιατί ο καταναλωτής δεν θα έχει το άγχος ότι ωραία το πήρα το αμάξι τώρα αλλά μετά πρέπει να πληρώνω ένα σκασμό λεφτά για βενζίνη.

  • Παίρνω το αμαξάκι μου και μπορώ να το κυκλοφορώ όσο θέλω χωρίς κανένα άγχος. Έτσι θα προβεί πολύ πιο εύκολα σε αγορά αυτοκινήτου και ως γνωστό το 52% του τζίρου της AUTOHELLAS προέρχεται από την πώληση καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Φυσικά, ένα ακόμα παράπλευρο όφελος για τους μετόχους της AUTOHELLAS είναι ότι εφόσον αυξηθούν τα κέρδη της AEGEAN θα αυξηθεί και το μέρισμα με άμεσα ωφελημένη της AUTOHELLAS. Εδώ αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι εκτός από την AUTOHELLAS στο εμπόριο αυτοκινήτου είναι και ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Μια ακόμα μετοχή που κατά τη γνώμη μας  θα ευνοηθεί είναι η μετοχή της ATTICA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου θα την κάνει ακόμα πιο ελκυστική για τους υποψήφιους επενδυτές.

Μια μετοχή που είναι ήδη σε δύσκολη θέση (αρνητικά ίδια κεφάλαια) αλλά έχει ξεκινήσει να κάνει turnaround και που θα ευνοηθεί πάρα πολύ και το έχει πραγματικά ανάγκη είναι η ΕΛΓΕΚΑ. Εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το κόστος καυσίμου που εφόσον παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και το 2020 θα βοηθήσει την ΕΛΓΕΚΑ να γυρίσει σε κερδοφορία.

Τέλος και η μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ αναμένεται να βγει κερδισμένη λόγω της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να αυξήσει την κυκλοφορία και άρα τα κέρδη της. Αυτές είναι μερικές εταιρείες που δεν πάει εύκολα το μυαλό της επενδυτικής κοινότητας ότι θα ευνοηθούν λόγω του κορονοϊού, υπάρχουν φυσικά και άλλες. Εμείς πιστεύουμε ότι όποια υποχώρηση της τιμής τους είναι ευκαιρία τοποθετήσεων.

Τις τελευταίες μέρες, μέσα στην αρνητική πληροφόρηση λόγω του κορονοϊού κυκλοφόρησε στα χρηματιστηριακά γραφεία ότι υπάρχει μεγάλος πωλητής στη μετοχή της AUTOHELLAS. Σύμφωνα με πληροφορίες του mikrometoxos.gr υπήρχε όντως μεγάλος πωλητής και αυτή ήταν η Brevan Howard που είχε περί το 4% της AUTOHELLAS.

  • Τώρα όμως φίλοι μικρομέτοχοι της έχουν μείνει πια μόνο λίγο πάνω από τις 100.000 μετοχές. Αυτή είναι και ο τελευταίος μεγάλος πωλητής. Για να ξέρετε, τον τελευταίο καιρό εκτός από την Brevan Howard πωλητές ήταν τα αμοιβαία της Allianz, της Alpha Trust και το Asset Management της Εθνικής. Όμως αγοραστές ήταν η Eurobank, η Πειραιώς και ξένοι θεσμικοί.

Εμείς θεωρούμε ότι οποιαδήποτε αδυναμία της μετοχής λόγω ιού ή Brevan Howard είναι ευκαιρία για τοποθετήσεις. Μην ξεχνάτε ότι το Μάιο, σε 2,5 μήνες δηλαδή, θα δώσει μέρισμα μίνιμουμ 0.40€. Δηλαδή θα έχει μια μερισματική απόδοση της τάξης του 5%.

  • Τελειώνοντας, να σας ενημερώσουμε ότι ετοιμάζεται πολύ μεγάλο placement όχι στην AUTOHELLAS που κάποια παπαγαλάκια λέγανε αλλά στην AEGEAN. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το επόμενο διάστημα θα βγει προς πώληση διψήφιο ποσοστό της εταιρείας και το βιβλίο θα τρέξουν ελληνικές και ξένες επενδυτικές τράπεζες.

Φίλοι μικρομέτοχοι να θυμάστε ότι κάθε κρίση κρύβει κινδύνους αλλά και ευκαιρίες. Εμείς σ’ αυτή την περίπτωση πιστεύουμε ότι η Goldman Sachs θα πέσει μέσα στην πρόβλεψή της και για αυτό κοιτάμε εταιρείες που θα επωφεληθούν από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text