Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Αναγκάζει τους «ισχυρούς» να κρύβονται

Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Αναγκάζει τους «ισχυρούς» να κρύβονται

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Αναγκάζει τους «ισχυρούς» να κρύβονται

H σημερινή διοίκηση χρειάστηκε ελάχιστον χρόνο για να επιβάλει πρόστιμα €8,5 εκατ. στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, αλλά και στην Folli – Follie

Η προηγούμενη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς χρειάστηκε ακριβώς 25 ημέρες για να σταματήσει τις συναλλαγές στην μετοχή της Folli- Follie, δίνοντας τον χρόνο να δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα εταιρικής απάτης διεθνούς επιπέδου.

H σημερινή διοίκηση ορίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 και μέχρι τις 25 Οκτωβρίου επέβαλλε πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, αλλά και στην Folli – Follie. Η σημερινή πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όμως, κα Βασιλική Λαζαράκου και οι συνεργάτες της, δεν λένε λόγια, αλλά κάνουν πράξεις.

Συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους καθώς καθημερινά, και δεν επιβάλλουν απλώς την τήρηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Επιβάλλουν την τήρηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας σε ισχυρούς του ελληνικού χρηματιστηρίου, όπως έγινε την Δευτέρα.

Οι ισχυροί που άλλοτε έπαιρναν τηλέφωνο και σταματούσαν κάθε πρόστιμο τώρα είναι αναγκασμένοι να κρύβονται και να κρύβουν τον διασυρμό τους. Αυτοί που διέσυραν τον θεσμό του ελληνικού χρηματιστηρίου αποκρύπτοντας πληροφορίες για εισηγμένη εταιρεία – με αποτέλεσμα να πέσει η μετοχή – και προκάλεσαν ζημιές και σε ξένους επενδυτές, σήμερα έχουν κάθε λόγο να μην αισθάνονται καλά. Διότι επιβλήθηκαν πρόστιμα και τώρα οι ξένοι επενδυτές θα διεκδικήσουν τα κεφάλαιά τους. Μόλις είκοσι λεπτά χρειάστηκε η σημερινή πρόεδρος για να αντιληφθεί μια υπόθεση και να τη στείλει προς επιβολή προστίμου. Μια υπόθεση η οποία ήταν κρυμμένη επί χρόνια στα συρτάρια.

Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λειτουργεί με περιορισμένο προσωπικό τα περιστατικά παραβάσεων αντιμετωπίζονται, είτε πρόκειται για υποτιμητική κερδοσκοπία, είτε πρόκειται για παλαιότερες υποθέσεις.

Η σημερινή διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς χρειάζεται τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά την στελέχωσή της – ώστε να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. Η στήριξη είναι απαραίτητη όσο ποτέ αυτή την περίοδο προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του θεσμού. Όταν γνωρίζουν οι επενδυτές ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text