Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα η Creta Farms

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα η Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα η Creta Farms

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Με τη γνωστοποίηση, σήμερα, του σχεδίου εξυγίανσης και της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με την Impala του Δ. Βιντζηλαίου, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από την οποία αναμένεται απόφαση - έγκριση, προχωρά η διαδικασία για τη διάσωση της Creta Farms.

Χθες Δευτέρα κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση για την υπαγωγή της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα και η δικάσιμος ορίσθηκε για τις 20 Μαρτίου. Μέχρι τότε μεσολαβεί η έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης και τη συμφωνία.

Το ερώτημα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρξει κάποιο "ατύχημα" μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ή μετά από αυτή με τριτανακοπές, είναι αν το σχέδιο το οποίο κατέθεσε ο επενδυτής για τη διάσωση της εταιρείας "βγαίνει".

Απάντηση, ή για να είμαστε ακριβείς ένα πρώτο δείγμα, σε αυτό θα δοθεί μέσα στους επόμενους μήνες και συνδέεται με αρκετούς παράγοντες. Όπως με τη λειτουργία αυτής καθ’ αυτής της εταιρείας, την προμήθεια των πρώτων υλών, τη συνεργασία της με τους προμηθευτές και τους πελάτες, όπως τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τον κλάδο της μαζικής εστίασης και φυσικά με τους καταναλωτές.

Το business plan του επενδυτή βασίζεται στην παραδοχή ότι το brand και η ποιότητα των προϊόντων θα βοηθήσουν στη γρήγορη ανάκαμψη από το δεύτερο οικονομικό έτος με τις πωλήσεις σχεδόν να διπλασιάζονται από 46,7 εκατ. ευρώ σε 87,2 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα επανέλθουν στο επίπεδο του 2018, το έβδομο οικονομικό έτος όπου υπολογίζεται ότι θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η φήμη του brand και η καλή πίστη, αναφέρεται στο business plan.

Με βάση το σχέδιο εξυγίανσης οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν από 46,7 εκατ. ευρώ το πρώτο οικονομικό έτος σε 130,6 εκατ. ευρώ το ενδέκατο οικονομικό έτος καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης στο 10,8%, ενώ από το ενδέκατο οικονομικό έτος και έπειτα οι πωλήσεις αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Το εκτιμώμενο περιθώριο ΚΠΦΤΑ υπολογίζεται σε 5,7% το πρώτο οικονομικό έτος και βελτιώνεται κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Επιχειρηματικού Σχεδίου φθάνοντας το 11,2%, καθώς ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των λειτουργικών εξόδων ανέρχεται σε 7,2% στην περίοδο του Επιχειρηματικού Σχεδίου, αναφέρει ο επενδυτής.

Επίσης βάσει του σχεδίου η νέα εταιρεία έχει την υποχρέωση από το έκτο οικονομικό έτος και εφεξής να καταθέτει σε Ενεχυριασμένο Λογαριασμό Μετρητών ποσοστό 50% επί των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων, το ύψος των οποίων θα πιστοποιείται από Ορκωτό Ελεγκτή της νέας εταιρείας.

Τα τυχόν πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα θα διοχετευθούν σε αποπληρωμή του μεταβιβαζόμενου δανεισμού στη νέα εταιρεία για τις Συμβαλλόμενες Πιστώτριες ΕΤΕ, Piraeus SNF, Cairo 3, Alpha Bank και Τράπεζα Χανίων, αναλογικά. Ως πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα νοούνται τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία υπερβαίνουν τα 8 εκατ.. ευρώ.

Για να "βγουν" τα νούμερα ο επενδυτής εκτός από τα 20 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευθεί ότι θα βάλει, σκοπεύει να αυξήσει τις πωλήσεις μέσω:

· διαφημιστικής καμπάνιας, για την αποκατάσταση του ονόματος της εταιρείας στην αγορά και για την επανατοποθέτηση σε επίπεδο λιανικής και χονδρικής

· χαμηλότερων εκπτώσεων,

· σύναψης νέων συνεργασιών με προμηθευτές

· συνεργιών με τις εταιρείες του ομίλου δηλαδή της Impala, προς εξοικονόμηση του κόστους Α’ υλών.

· μείωσηw κόστους μισθοδοσίας ως ποσοστό των πωλήσεων μέσω της σταδιακής ανανέωσης των θέσεων εργασίας

· αγοράς Α’ υλών με καλύτερους όρους για την αποφυγή επιπλέον επιβαρύνσεων τόσο από το υφιστάμενο δίκτυο προμηθευτών του ομίλου όσο και μέσω συνεργιών μεταξύ των εταιρειών του ομίλου.

·      και μέσω βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας, μέσω κεφαλαιουχικών επενδύσεων.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text