Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Κυβέρνηση: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία

Κυβέρνηση: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κυβέρνηση: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία

Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη χώρα από τον κορωνοϊό θα υπάρξουν το αμέσως επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση.

Αυτό ανέφερε τη Δευτέρα κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά τον συντονισμό έχει το υπουργείο Υγείας, αλλά εμπλέκεται και το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, δεν έχει γίνει επί του παρόντος ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κάποια θέματα στη ναυτιλία, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου.

Ενδειτικές είναι οι δηλώσεις Λεμέρ - Σταϊκούρα στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, θέτοντας ως παράμετρο για την πορεία της ευρωζώνης την εξάπλωση του κοροναϊού. Συνεπώς, ο ιός ενδεχομένως να κρίνει και ορισμένες αποφάσεις σχετικά με τις ελληνικές διεκδικήσεις της μεταμνημονιακής εποχής.

Σημειώστε ακόμα τη δήλωση Σκυλακάκη νωρίτερα στο Mega, όπου τόνισε πως εκτός από τις διεθνείς αποφάσεις, ο κοροναϊός ενδεχομένως να επηρεάσει και αποφάσεις για φοροελαφρύνσεις που καλείται να λάβει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η μείωση της εισφοράς αλληλεγγής.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text