Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά το χθεσινό sell off σήμερα, Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, αντιδρά με καλή άνοδο αλλά με ανεπαρκείς όγκους

Ο ΓΔ μετά το χθεσινό sell off σήμερα, Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, αντιδρά με καλή άνοδο αλλά με ανεπαρκείς όγκους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς διότι, ναι μεν η μέχρι τούδε, 3.50 μμ, άνοδος του ΓΔ είναι σχετικά μεγάλη, +2,00% (στις 834 μονάδες), όμως, το ημερήσιο κηροπήγιο του ΓΔ είναι σχετικά μικρό (9 μονάδων ή 1,10% αφού το άνοιγμα των 10.35 έγινε στις 825 μονάδες ή +1%) και επίσης, ο συνολικός τζίρος (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα ξεπεράσει τα 190 εκατ του χθεσινού ξεπουλήματος.

Η κύρια τάση της αγοράς έχει γίνει πλέον καθοδική (χθες έδωσε αναστροφή ο ΑΚΜΟ200 και σήμερα ο ΕΚΜΟ(15-80) που χρησιμοποιούμε εμείς) και για να εγκαταλείψουμε την απαισιοδοξία μας (που οφείλεται στην καθοδική τάση) απαιτούμε από τον ΓΔ να ανακτήσει τις μισές ζημιές των τελευταίων 20 συνεδριάσεων κλείνοντας πάνω από τις 875 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 875 μονάδων, η κατάσταση της αγοράς δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη.

Στρατηγική για το κλείσιμο


Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Ούτε πωλήσεις γιατί ο ΓΔ κοντεύει να γίνει υπερπωλημένος, αλλά ούτε και αγορές αφού η αγορά δείχνει σήμερα ότι δεν έχει ανοδικές δυνάμεις (μεγάλο άσπρο καντήλι με μεγάλο τζίρο).

Μετοχές

Αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα είναι να σημειώνουμε τις μετοχές που αντιδρούν  δυνατά (με μεγάλη ποσοστιαία άνοδο άνω του +2% και μεγάλο όγκο μεγαλύτερο ή περίπου ίσο με τον χθεσινό) και διακρίνουμε μέχρι τούδε μόνον τις, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ και ΚΟΥΕΣ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων τις οποίες ούτε καν  προσεγγίζουν  ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει νέο υψηλό έτους. Αντίθετα, νέα χαμηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, ΠΛΑΙΣ, ΙΑΤΡ, ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ. Η σχέση 0 προς 6 επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε σε καθοδική αγορά όπου κανονικά θα πρέπει να αποφεύγουμε τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αγορές.

Ο Δείκτης Τραπεζών κερδίζει αυτή τη στιγμή +4,50% ποσοστό πολύ μικρό και μη ικανό να αναστρέψει την καθοδική τάση συγκρινόμενο με την μεγάλη πτώση -26% του τελευταίου 4μήνου. Για να ξανακοιτάξουμε τις τράπεζες απαιτούμε ανάκτηση της μισής 4μηνης πτώσης με κλείσιμο του ΔΤΡ άνω των 800 μονάδων (τρέχουσα τιμή 710).

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες αυτή τη στιγμή κινούνται ήπια αρνητικά και πολύ κοντά στα χαμηλά διμήνου που σημαίνει ότι και αυτοί είναι λαβωμένοι και δύσκολα αναρρώσιμοι  από τις πωλήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Τέλος, παρακολουθούμε και τις μετοχές των κερδοφόρων εταιριών που έχουν περιέλθει σε υπερπωλημένα επίπεδα και ξεχωρίσαμε τις: ΒΙΟ -24% το χθεσινό κλείσιμο από το υψηλό διμήνου, ΣΕΝΕΡ -23% , ΜΥΤΙΛ -23%, ΕΛΧΑ -20%, ΓΕΚΤΕΡΝΑ -20% καθώς και την κερδοσκοπική ΦΡΙΓΟ -26% από το ίδιο υψηλό.

ΙΝΛΟΤ : Από διαγραμματική άποψη πνέει τα λοίσθια, σήμερα σημειώνει limit down -12% στα 0,24 ευρώ από 15 ευρώ το 2008. Σημειωτέων ότι η ΙΝΛΟΤ είναι η μοναδική μετοχή με αρνητική καθαρή θέση εταιρίας (περιουσία<χρεών) από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text