Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο πανικός λόγω κορονοϊού συνεχίζεται και σήμερα (Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020) με τον ΓΔ σε νέα χαμηλά έτους κοντά στις 800 μονάδες

Ο πανικός λόγω κορονοϊού συνεχίζεται και σήμερα (Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020) με τον ΓΔ σε νέα χαμηλά έτους κοντά στις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font



Κανείς δεν περίμενε τέτοια απότομη βύθιση στο Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και στα διεθνή. Ο ΓΔ χάνει 145 μονάδες ή -15% από το υψηλό τέλους Ιανουαρίου με την σημερινή υποχώρηση να βρίσκεται αυτή τη στιγμή (3.25 μμ) στο -3% (στις 807 μονάδες) ενώ πριν δυο ώρες είχε σπάσει οριακά και τη στήριξη των 800 μονάδων.


Στο γράφημα κλεισιμάτων του ΓΔ φαίνεται καθαρά η «κορονο-καθίζηση» με αύξοντες όγκους.


Κανένα σύστημα συναλλαγών από αυτά που εκθέτουμε στο βιβλίο του «Στροφέα, εκδόσεις Eurocapital) δεν δίνει σήμερα σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών. Μόνον ένα δοκιμασμένο σύστημα συναλλαγών αγοράζει σε χαμηλές τιμές αλλά αυτό απαιτεί πτώση του ΓΔ -16% από το κυλιόμενο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (στην περίπτωσή μας απαιτεί πτώση του ΓΔ στις 770 μονάδες ή -5% από τώρα).


Παραμένουμε λοιπόν σε αναμονή.



Στρατηγική για το κλείσιμο



Σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 40% με μετοχές και 60% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.



Μετοχές


Μόνον τρεις μετοχές, οι ΟΛΥΜΠ, ΙΝΛΟΤ  και ΣΑΡ, κινούνται αυτή τη στιγμή με θετικό πρόσημο ενώ από τις πτωτικές εμπορεύσιμες, σχεδόν οι μισές χάνουν περισσότερο του -3%.
Η μετοχή της ημέρας : Μέσα σε μια τόσο δύσκολη μέρα σαν την σημερινή η ΟΛΥΜΠ έχει την δύναμη να πετύχει limit up +10% με μεγάλο όγκο 80 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας μάλιστα ανοδικά την σημαντική έγκυρη αντίσταση των 2,50 ευρώ (τρέχουσα τιμή 2,52).
Και η ΙΝΛΟΤ σημειώνει αυτή τη στιγμή μεγάλη άνοδο +3,30% αλλά ο τζίρος είναι χαμηλότερος του χθεσινού sell off και η διαγραμματική θέση της μετοχής είναι χείριστη, κοντά στα χαμηλά ζωής

Σήματα αγορών δίνει σήμερα παραδόξως η ΟΛΥΜΠ και σήματα πωλήσεων καμία μετοχή.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει μόνον η ΟΛΥΜΠ και νέα χαμηλά έτους οι, ΑΡΑΙΓ, ΜΛΣ, ΕΛΧΑ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΟΛΠ, ΜΥΤΙΛ και ΠΛΑΘ.

Εμπορεύσιμες υπερπωλημένες μετοχές κερδοφόρων εταιριών είναι με τρέχουσες τιμές μόνον τρεις, οι ΜΥΤΙΛ -25% από υψηλό διμήνου, ΒΙΟ -23% και ΣΕΝΕΡ -22%. Υπαρχουν κι άλλες αλλά με υποχωρήσεις μικρότερες από -20% από ΥΚ40.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

Δείτε την απότίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text